Κυριάκος Μητσοτάκης: Εφιαλτικό καλοκαίρι, εκφράζω τη θλίψη μου

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εμείς να δείς Κυριάκο…

Χωρίς την παραμικρή ανάληψη ευθύνης για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στο μέτωπο των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών ήταν η σύντομη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξερχόμενος από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

«Η κατάσταση σήμερα είναι λίγο καλύτερη από χθες» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε με πολύ μεγάλη ένταση την προσπάθεια ώστε να οριοθετηθούν όλες οι πυρκαγιές και να μην έχουμε κάποιο κίνδυνο αναζωπύρωσης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως «προτεραιότητα ήταν όλες αυτές τις μέρες πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών (η φωτιά να μην εισέλθει εντός οικισμών γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα είχαμε πολύ μεγάλες ζημιές). Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου κι εκεί κατεβλήθη πολύ μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήμασταν χθες».

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γι αυτό το οποίο έχει συμβεί, να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα, όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες, θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα έργα προστασίας, τα αντιπλημμυρικά, τα αντιδιαβρωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι και με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, «όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον».

Κοινοποίησε το