Κυψέλη – Απίστευτο: Μετανάστη χτυπάει αστυνομικό μπροστά στα μάτια συναδέλφου του ο οποίος παραμένει αμέτοχος στο περιστατικό!

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες σκηνές έχει καταγράψει με το κινητό του Έλληνας πολίτης, κάτοικος του κέντρου της Αθήνας παρακολουθώντας συμπλοκή αστυνομικών με μετανάστες.

Το επεισόδιο ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη μπροστά στα μάτια των περαστικών.

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας εμπλέκεται σε βίαιο επεισόδιο με έναν μετανάστη από το Καμερούν.

Ο αστυνομικός και ο μετανάστης ανταλλάσουν γροθιές και κλωτσιές ενώ ο δεύτερος αστυνομικός, ούτε συμμετέχει στο επεισόδιο, ούτε προσπαθεί να βοηθήσει τον συνεργάτη του αλλά ούτε και να συλλάβει τον μετανάστη!

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο μετανάστης πεσμένος κάτω από προηγούμενο χτύπημα του αστυνομικού, αποκρούει το πόδι του αστυνομικού που προσπαθεί να τον κλωτσήσει στο κεφάλι, πιάνει το πόδι του αστυνομικού και τον ρίχνει κάτω κι ενώ μπορεί κάλλιστα να τον χτυπήσει δυνατά με τη σειρά του, ο μετανάστης σπρώχνει τον αστυνομικό με το πόδι του, αφήνοντας τον να σηκωθεί.

Ο αστυνομικός σηκώνεται και βγάζει το γκλομπ και καταφέρνει δύο χτυπήματα στον μετανάστη, ο οποίος κάθεται κυριολεκτικά με σταυρωμένα χέρια, εμα χτύπημα στο μπράτσο και ένα χτύπημα που θα μπορούσε να είναι δολοφονικό στο κεφάλι!

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση, όπως αναφέρθηκε και πριν είναι η στάση του δεύτερου αστυνομικού ο οποίος γεμάτος φόβο για τους παρευρισκόμενους Αφρικανούς, δεν κάνει το παραμικρό ούτε για να βοηθήσει τον συνάδελφο του αλλά ούτε και να συλλάβει τον 31χρονο.

Τελικά, ο μετανάστης από το Καμερούν συνελήφθη ενώ έχει προκαλέσει φθορές στην πόρτα του περιπολικού.

Όταν οδηγήθηκε στο αστυνομικό Τμήμα σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για φθορές, απείθεια και αντίσταση.

Ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί του πόδι, μεταφέρθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις πήρε εξιτήριο.

Το περιστατικό δείχνει τρία πράγματα:

Α. Χρειάζεται διαρκής εκπαίδευση και αξιολόγηση των αστυνομικών που αδυνατούν οπως φαίνεται να συλλάβουν έναν και μόνο άνθρωπο.

Β. Ο έλεγχος χάνεται σιγά σιγά όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις της χώρας.

Γ. Η Παγκοσμιοποίηση πέτυχε και γινόμαστε σιγά σιγά Μπρονξ.

Κοινοποίησε το