Κύπρος: Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά λιμενικού σκάφους

Uncategorized

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κύπρο όταν τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά λιμενικού σκάφους.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΜ η τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ για να αναγκάσει μικρό σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας, να αποσυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Τηλλυρίας όπου περιπολούσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το σκάφος της λιμενικής αστυνομίας με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, βρισκόταν γύρω στις 3:30 το πρωί σε περιπολία 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας, για αντιμετώπιση του φαινομένου της αυξημένης μεταναστευτικής ροής, που έρχεται από τα τουρκικά παράλια, όταν σε κάποιο σημείο προσεγγίστηκε από τουρκική ακταιωρό.

Ξαφνικά, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η τουρκική ακταιωρός άρχισε να καταδιώκει το σκάφος της λιμενικής, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό.

Η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο της λιμενικής αστυνομίας σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου Κάτω Πύργου.

Όπως αναφέρει ο Πολίτης η τουρκική ακταιωρός έριξε τέσσερις προειδοποιητικούς πυροβολισμούς εναντίον του σκάφους της Λιμενικής και στην συνέχεια αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy οι βολές ρίχθηκαν στον αέρα και δεν στόχευσαν το σκάφος ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί οι ζημιές.

Να σημειωθεί ότι στις 20 Ιουλίου ο πρόεδρος της Τουρκίας σχεδιάζει επίσκεψη-φιέστα στα κατεχόμενα.

Κοινοποίησε το