Κώστας Σπυρόπουλος: Η πρώτη απάντηση μέσω του δικηγόρου του, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

ΕΛΛΑΔΑ

Μέσω του δικηγόρου του αντέδρασε ο Κώστας Σπυρόπουλος στις καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση η Τζένη Μπότση, η Αγγελική Λάμπρη και η Λουκία Μιχαλά.

«Ουδείς δικαιούται να υποκαταστήσει την Δικαιοσύνη στο έργο της» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την δημοσιοποίηση καταγγελιών σε βάρος του καλλιτέχνη.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Στεφανάκης τονίζει, πως είναι «ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα», ειδικά όταν «δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί» από την Δικαιοσύνη και δηλώνει εκ μέρους του εντολέα του ότι «αν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα,  λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγγελίες από καταξιωμένες γυναίκες ηθοποιούς, σε βάρος του εντολέα μου Κώστα Σπυρόπουλου, υπό τον τίτλο “θύματα πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα”.

Αναγνωρίζω ότι τέτοιες καταγγελίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και δημιουργούν αισθήματα συμπαράστασης προς τ “θύματα” και αποστροφής προς το φερόμενο “θύτη”.

Ωστόσο, αποτελεί ένδειξη πολιτισμού μιας κοινωνίας ο φερόμενος θύτης να μην στοχοποιείται τόσο βάναυσα, ειδικά, όταν δεν υφίσταται καταγγελία που να μπορεί να ερευνηθεί από το μόνο θεσμό που έχει αυτή την εξουσία, ήτοι τη Δικαιοσύνη. Ουδείς δικαιούται να την υποκαταστήσει στο έργο της.

Σε κάθε περίπτωση και σεβόμενος απόλυτα την αξία του ανθρώπου, ο εντολέας μου υπογραμμίζει ότι, εάν προσέβαλε κάποιον ή τον έκανε να αισθανθεί άβολα, λυπάται ειλικρινά γι΄αυτό και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ήταν στις προθέσεις του.

Υπενθυμίζω ότι στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του έχει συνεργαστεί με πλειάδα ηθοποιών, σκηνοθετών και καλλιτεχνικών συντελεστών. Οι συνεργασίες του υπήρξαν πάντοτε αρμονικές, μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού της ανθρώπινης προσωπικότητας και με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

Κοινοποίησε το