Λινού: Η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει με νέα πανδημία – Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για σχολεία και ΜΜΜ

ΕΛΛΑΔΑ

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επισημαίνει η καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνά Λινού που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η μετάλλαξη Δέλτα μοιάζει με καινούργια πανδημία με τη διαφορά ότι έχουμε το πλεονέκτημα των εμβολίων.

Η κυβέρνηση πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζεται για μεγάλο πρόβλημα από τον Σεπτέμβριο και πρέπει να σχεδιάσει από τώρα μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είπε η καθηγήτρια Ιατρικής επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνονται μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους, να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις και να ληφθεί μέριμνα για όσους κινούνται με τα ΜΜΜ.

Η Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ακόμα ότι πρέπει και τώρα να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού αλλά και να ενθαρρύνουμε την Πολιτεία να πάρει επιπλέον μέτρα.

Αναφερόμενη στο πλεονέκτημα των εμβολίων υπογράμμισε ότι από τις μέχρι στιγμής μελέτες προκύπτει ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα και συγκεκριμένα για τους πλήρως εμβολιασμένους σε ποσοστό 65% το εμβόλιο της AstraZeneca και σε ποσοστό 85% για το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna ενώ σημαντική προστασία προσφέρει και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όμως κάτι δε πήγε καλά στο Ισραήλ…

Κοινοποίησε το