Λουκάνικα με βότκα, κόκκινη σάλτσα και ρύζι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά
500 γρ. λουκάνικα Κοκτέιλ
1 κρεμμυδι
1 κ.σουπας πελτέ
1/2 φλιτζ. νερό
2 κ.σ. μαϊντανός
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κτ.γλ ζάχαρη
Αλάτι
πιπέρι
1/4 φλιτζ. βότκα
3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες περασμένες στο μούλτι
Ρύζι
500 γρ ρύζι τύπου Καρολίνα
ελαιόλαδο
αλάτι
νερό

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα λουκάνικα μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με τη βότκα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20′-25′ και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τον μαίντανό. Αφήνουμε 5′ ακόμη και σερβίρουμε.


Ρύζι

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο (1-2 κ.σ. για κάθε φλιτζάνι δηλαδή για 200 γρ. ρύζι). Σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να καλυφθεί όλο από το ελαιόλαδο και να ξανθύνει πολύ ελαφρώς.

Για 1 φλιτζάνι ρύζι, βάζουμε 2-2 1/2 φλιτζάνια νερό (μετράμε στο ίδιο φλιτζάνι).

Αλατίζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει το νερό σε χαμηλή φωτιά, ανοίγοντας κάθε τόσο για να μην φουσκώσει και βγουν αφροί.

Όταν το ρύζι απορροφήσει τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε απαλά, για να αφρατέψει το ρύζι.

Κλείνουμε το καπάκι για να παραμείνει ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.

Κοινοποίησε το