Μάρνη Χατζηεμμανουήλ: Στη τελική ευθεία…

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στη τελική ευθεία για τις εκλογές και η προεκλογική φιετσα καλά κρατεί. Νομίζω όμως ότι ο πολίτης στην εποχή μας έχει άλλες προσλαμβανουσες και δεν επηρεάζεται από έργα της τελευταίας στιγμής που ενδεχομένως κρύβουν και προχειρότητα.

Δεν χρειάζεται καν να αναφερθώ αναλυτικά -όλοι είμαστε μάρτυρες για έργα- που ήταν απαίτηση χρόνων και είχαν μείνει στα ‘συρτάρια’ και ξαφνικά ως εκ δια μαγείας βγήκαν από την κρυψώνα τους στην επιφάνεια για να μας εντυπωσιάσουν.

Στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη μου, εδώ που παλεύω την καθημερινότητα μου, εδώ που διεκδικώ το μέλλον για το παιδί μου και κάθε νέο, εδώ που το κοντέρ της ζωής μου έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα, εδώ κατεβαίνω υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Ομάδα για την Θεσσαλονίκη του Στέλιου Αγγελούδη επιδιώκοντας να συνεισφέρω ό, τι καλύτερο. Εδώ προσδοκώ, εδώ οραματιζομαι, εδώ καταθέτω την εμπειρία, την γνώση και το σθένος μου στο κοινό καλό, με κοινό σκοπό την αναβάθμιση της πόλης.

Στις καθημερινές περιοδείες μου σε όλο ολόκληρο τον Δήμο καταγράφω με την δημοσιογραφική μου αντίληψη -εκτός αυτής τής υποψηφίου-  την αγανάκτηση των κατοίκων για την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής σε πολλούς τομείς.

Αναφέρω τρεις που ξεχώρισα: Της καθαριότητας προεξαρχουσας όπου τα παράπονα περισσεύουν, ακολουθεί το κυκλοφοριακό και το πάρκινγκ των αυτοκινήτων που ειδικά στο κέντρο της πόλης μοιάζει… πολυτέλεια κάποιες ώρες και μέρες. Οι εμπορικοί δρόμοι που χρειάζονται οπωσδήποτε συντήρηση, αλλαγή πλακών έτσι ώστε να μην πέφτει κανείς σε τρύπες, και να μην αναπηδά στα διαφορετικά επίπεδα τους.  

Ο πολίτης δεν θέλει υποσχέσεις, χόρτασε. Θέλει έργα. Γι αυτό και είναι καχύποπτος με τα λόγια και τις πράξεις αυτών των ημερών, πριν να ρίξει την ψήφο του στην κάλπη. Δεν επηρεάζεται ούτε από χρίσματα, κι ας παρέχονται από την κεντρική εξουσία, δεν πείθεται. 

Ως πολίτης αυτής της πόλης επιθυμώ να ζω σε μία Θεσσαλονίκη βιώσιμη, πράσινη, ελκυστική. Σε μία Θεσσαλονίκη με ανοιχτούς τους ορίζοντες στο μέλλον.

Μάρνη Χατζηεμμανουήλ Δημοσιογράφος Αντιπρόεδρος Μορφωτικού Ιδρύματος Εσηεμθ Διδάκτορας Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Ομάδας για την Θεσσαλονίκη του Στέλιου Αγγελούδη. 

Κοινοποίησε το