Μένιος Φουρθιώτης: Είχε κάνει σοφέρ τους αστυνομικούς – Η επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

εριστατικά που «πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολής της» καταγγέλλουν αστυνομικοί που είχαν διατεθεί στη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη, σύμφωνα με έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία κατά του παρουσιαστή και δύο συγκατηγορούμενων αναφορικά με τις φερόμενες ως σκηνοθετημένες επιθέσεις σε βάρος του.

Ωστόσο δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε να υπενθυμίσουμε ότι στις 24 Μαρτίου, η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι τα «περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». Μία εβδομάδα αργότερα, βέβαια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωνε την απόσυρση αστυνομικών από τη φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη, ενώ στη συνέχεια δικαιολόγησε και τη φύλαξή του.

Μένιος Φουρθιώτης / Καταθέσεις παρωδία – «Αστυνομικός αποπειράθηκε να σκοτώσει τον παρουσιαστή»
Το θέατρο του παραλόγου όμως δεν είχε ακόμη τελειώσει. Ο ίδιος υπουργός που δικαιολόγησε τη φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη από μισό αστυνομικό τμήμα, όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις σε βάρος του παρουσιαστή, έσπευσε να δώσει συγχαρητήρια στην αστυνομία.

Τελευταία πράξη της παράστασης που βλέπουμε από την κυβέρνηση, μέχρι ενδεχομένως την επόμενη, αποτέλεσε η ομολογία της ότι ο παρουσιαστής εμπλέκεται στο οργανωμένο έγκλημα. Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, τα ερωτήματα για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον παρουσιαστή παραμένουν αναπάντητα.

Όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί επισημαίνουν ο κατηγορούμενος ζητούσε από τη φρουρά του να ενεργήσει σε περιπτώσεις που δεν περιλαμβάνονταν στα καθήκοντα τους, με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους αστυνομικούς να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη φύλαξή του.

Σημειώνεται ότι ο παρουσιαστής είχε υποβάλει δύο αναφορές σε σχέση με πειθαρχικά παραπτώματα των αστυνομικών συνοδών του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ΕΔΕ σε βάρος τους.

Ο Μ. Φουρθιώτης ισχυριζόταν ότι αστυνομικοί της συνοδείας είχαν ζήτησαν χρήματα από αυτόν, καθώς και ότι κινούνταν με έξοδα και όχημα που ο ίδιος τους είχε παραχωρήσει.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία αναφέρει:

Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με υπάλληλο καταστήματος εστίασης παρουσία του αστυνομικού συνοδού λοιπών παρευρισκομένων ατόμων
Στις 24/12/2020 ο δημοσιογράφος διαπληκτίστηκε με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του
Στις 10/01/2021 ζήτησε από αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται
Στις 21/01/2021 ζήτησε από τους αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι
Στις 23/01/2021 ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια, προκειμένου να μετακινηθεί παρότι απαγορεύεται, ενώ μαζί του επιβιβάστηκαν δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών, προφασιζόμενος ότι ο αστυνομικός είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση, χωρίς να έχει ενημερώσει τον παρουσιαστή. Μάλιστα, ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, ήταν ανένδοτος.
Στις 23/02/2021 διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
Στις 17/03/2021 ζητάει να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.
Στις 24/03/2021 απαιτεί από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».
Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

Η επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη.

Χθες και αφού πια ο κ. Φουρθιώτης πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα, επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα να φυλά αυτόν που έχει στην πλάτη του τον μισό Ποινικό Κώδικα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν απαντά με τι ανταλλάγματα τον λιβάνιζε με τις εκπομπές και τα πρωτοσέλιδά του. Δεν απαντά με ποιου τις πλάτες ο τηλεπαρουσιαστής έστηνε όλο αυτό το διάστημα απάτες κατά του Δημοσίου και όταν τον εντόπισαν οι υπηρεσίες εισέβαλε σε υπουργείο τραμπουκίζοντας υπαλλήλους και στελέχη».

«Εάν νομίζει ότι με τη σιωπή του το θέμα θα ξεχαστεί, είναι γελασμένος. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει: Ποιοι συνεργάτες του και με ποιον τρόπο συνδέονται με τον κ. Φουρθιώτη» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Κοινοποίησε το