Μετά τον Κοροναϊό έρχεται ο Έμπολα;

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΣ

Του Δημήτρη Καραμπουρούνη

Μετά τον Κοροναϊό έρχεται ο Έμπολα;

Η Νόσος του Έμπολα (EVD) ή αιμορραγικός πυρετός Έμπολα (EHF) είναι μια ανθρώπινη νόσος που προκαλείται από τον Ιό Έμπολα. Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται δύο μέρες έως και τρεις εβδομάδες μετά την επαφή με τον ιό και σε αυτά περιλαμβάνονται πυρετός, πονόλαιμος, μυϊκοί πόνοι και πονοκέφαλος.

Συνήθως, συνοδεύονται από ναυτία, εμετό και διάρροια, και ταυτόχρονα μειωμένη λειτουργία του συκωτιού και του/των νεφρού/ών.

Σε αυτό το στάδιο, ορισμένα άτομα αρχίζουν να εμφανίζουν προβλήματα αιμορραγίας.

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μετά από επαφή με το αίμα ή με τα υγρά του σώματος κάποιου μολυσμένου ζώου (κυρίως πίθηκοι ή φρουτοφάγα χειρόπτερα.

Δεν έχει τεκμηριωθεί η διάδοση μέσω του αέρα στο φυσικό περιβάλλον.

Πιστεύεται ότι τα φρουτοφάγα χειρόπτερα μεταφέρουν και μεταδίδουν τον ιό, χωρίς να μολυνθούν.

Μόλις επέλθει μόλυνση σε ανθρώπινο οργανισμό, η νόσος μπορεί να εξαπλωθεί και μεταξύ των ανθρώπων.

Οι άντρες επιζώντες είναι σε θέση να μεταδώσουν τη νόσο μέσω του σπέρματος επί σχεδόν δύο μήνες.

Για να γίνει η διάγνωση, συνήθως εξαιρούνται πρώτα άλλες ασθένειες με παρόμοια συμπτώματα, όπως ελονοσία, χολέρα και άλλοι ιογενείς αιμορραγικοί πυρετοί. Προκειμένου να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, τα δείγματα αίματος ελέγχονται για ιογενή αντισώματα, ιικό RNA, ή για τον ιό καθαυτόν.

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για την ασθένεια.

Στις προσπάθειες για παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν μολυνθεί περιλαμβάνονται είτε η από του στόματος θεραπεία ενυδάτωσης (η πόση ελαφρώς γλυκού ή αλμυρού νερού) ή τα υγρά με ενδοφλέβια έγχυση.

Η νόσος έχει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας: ποσοστό 50% έως και 90% των ατόμων που μολύνονται από τον ιό, καταλήγει συνήθως στον θάνατο.

Ο Bill Gates πριν μερικές ημέρες έβγαλε ανακοίνωση ότι ο Κορωναϊός δεν ήταν τίποτα και ότι έρχονται άλλα δύο κακά για τον πλανήτη εάν βέβαια και αυτό δεν είναι fake news όπως πολλές δηλώσεις του, που κυκλοφόρησαν αλλά μετά από λίγο δηλώθηκαν ως fake news.

Σκεφτείτε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η οποία αποτελεί πύλη μεταξύ αφρικανών και ευρωπαίων, μένουν περίπου 100.000 Αφρικανοί, νούμερο που φυσικά δεν μπορεί να αποδειχθεί γιατί δεν έχει γίνει απογραφή τα τελευταία 15 χρόνια, αν και δεν χρειάζεται πλέον να γίνονται απογραφές στην Ελλάδα, διότι με βάση το ΑΦΜ μπορεί να γίνει μία πολύ καλή απογραφή των ανθρώπων που ζουν στην χώρα.

Φυσικά αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνέφερε κανέναν.

Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί σημείο Transit για όλο τον πλανήτη, για μετανάστες, πρόσφυγες και λοιπούς, έχουμε τελευταίο παράδειγμα το σκληρό υποτιθέμενα λοκνταουν στον Εύοσμο, λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν αυξημένα κρούσματα της Νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του Κοροναϊού και μάλιστα με βάση την ανακοίνωση του υφυπουργού Νίκου χαρδαλιά τα 2/3 των κρουσμάτων Νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται στον Δήμο Ευόσμου Κορδελιού που βρίσκεται σε “σκληρο lockdown”, όμως που εγώ πέρασα χθες από τον Εύοσμο παρατήρησα πως όλοι κυκλοφορούν κανονικά, όπως και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που πηγαινοφέρνουν κατοίκους του δήμου με τις περισσότερες καταγεγραμμένες μολύνσεις, σε ολόκληρη την πόλη, προφανώς για να γίνεται καλύτερα η διασπορά.

Έρχομαι και απορώ μετά τον Κοροναϊό, θα μας έρθει στην Ελλάδα μήπως ο κι Έμπολα; Γιατί αν με τόσο μεγάλη ευκολία από τη Νότια Αφρική μας ήρθε η μετάλλαξη γιατί να μη μας έρθει και ο Έμπολα;

Κι αφού γίνονται όλα αυτά για ποιο λόγο δεν κλείνουμε τα σύνορα;

Για ποιο λόγο τα σύνορά μας παραμένουν ανοιχτά και μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει και να βγαίνει όποιος μπορεί;

Και με αυτούς που φτάνουν με τις βάρκες; Με αυτούς που μπουκάρουν από την Τουρκία; Και μετά διανέμονται σε ολάκερη την ενδοχώρα;

Τι θα γίνει;

Και πιστέψτε με πως καμία ρατσιστική χροιά ή διάθεση δεν έχω, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει σωστός έλεγχος και μη μου πείτε πως γίνεται κύριοι, γιατί θίγεστε εκ των αποτελεσμάτων.

Τι φαινόμενο είναι αυτό; Γιατί θέτουμε σε άμεσο κίνδυνο ολόκληρη τη χώρα για να μπαινοβγαίνει ο καθένας;

Κοιτάξτε τι πάθαμε πέρσι για να οικονομήσουν μερικοί σε Μύκονο και Σαντορίνη που θα έλεγε και το τραγούδι.

Εκεί που ήμασταν μία χαρά από κρούσματα, εκεί που δεν κάναμε Πάσχα πέρσι, εκεί που κλειστήκαμε με πραγματικό lockdown και όχι με Γιαλαντζί σαν αυτό που υπάρχει έξω, εκεί που στερηθήκαμε την Ελευθερία μας, εκεί πού πάθαμε κατάθλιψη για να σώσουμε την κατάσταση και από κρούσματα φτάσαμε σχεδόν στο τίποτα, ανοίξαμε τα σύνορα για τον τουρισμό, να ‘κονομήσουν τα τουριστικά επαγγέλματα και να πεθάνουν όλοι οι υπόλοιποι οικονομικά κα φυσικά.

Κι αυτή στιγμή εξαιτίας αυτού του ανοίγματος θρηνούμε θύματα και όχι μόνο εξ αιτίας του ανοίγματος, αλλά και της εσωτερικής ανευθυνότητας, γιατί υπάρχουν δυστυχώς ανάμεσά μας άνθρωποι που δεν μπορούν να αποδεχτούν την αλήθεια, ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας μιας ασθένειας τεχνητής ή μή.

Τι περιμένουμε; Να έρθουν και τα άλλα δύο κακά, τα κακά που έλεγε ο Μπιλ; (Αν τα έλεγε και δεν ήταν fake news, όπως είναι σχεδόν το 90% των δηλώσεων του στο τέλος) ή μήπως είναι “προγραμματισμένο” να έρθουν από κάποια αόρατη δύναμη; (Για να κάνω το χατήρι και στα αδέρφια μας τους συνωμοσιολόγους, αν και μεγαλύτερη συνωμοσία από αυτή της άγνοιας, της απείθειας και ανικανότητας δεν υπάρχει)

Δυστυχώς το γράφω μετά εξαιρετικά μεγάλης μου λύπης οτι εάν έρθει έμπολα στην Ελλάδα θα θερίσει!

Διότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων στην Ελλάδα που είναι απροσάρμοστοι και είναι απροσάρμοστοι γιατί έτσι μάθανε.

Μετά λέμε ότι έχουμε 1.500 κρούσματα αλλά δεν λέμε τι εθνικότητας είναι τα κρούσματα, όχι πως μπροστά στον ανθρώπινο πόνο έχει σημασία η εθνικότητα, αλλά να λέμε όλα από πού είναι αυτά τα κρούσματα, γιατί δεχόμαστε και “νοσοκομειακούς μετανάστες” που μας έρχονται από την Αλβανία, από τα Σκόπια κτλ.

Από πού ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι; είναι όλοι κάτοικοι Ελλάδος αυτοί που βρίσκονται στις εντατικές μονάδες, γιατί πριν μερικές ημέρες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, έκανε καταγγελία ότι οι εντατικές Μονάδες στην περιοχή του είναι γεμάτες Αλβανούς! Είναι γεμάτες κρούσματα που έρχονται από την Αλβανία και δεν έρχονται παράνομα, έρχονται με βάση της συμφωνίας που κάναμε με την Αλβανική κυβέρνηση, παράλληλα εμείς οι Έλληνες που δεν έχουμε εμβόλια για εμάς, χαρίζουμε εμβόλια στις γείτονες χώρες όπως τα Σκόπια, δηλαδή είμαστε τόσο δυνατοί και τόσο ισχυροί;

Και αφού είμαστε τόσο δυνατοί και τόσο ισχυροί, γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με τόσες χιλιάδες νεκρούς και κρούσματα εισαγώμενα ή μη Και πού θα φτάσουμε ακόμη;…


Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για την ασθένεια.


Κοινοποίησε το