Με εγκεφαλικό ο Μητροπολίτης Κονίτσης

ΕΛΛΑΔΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΟΣΜΟΣ

Καλά στην υγεία του είναι ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, μετά το ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο, που υπέστη πρόσφατα και την μικρής διάρκειας νοσηλεία.

Αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από τη Μητρόπολη στην καθιερωμένη αγρυπνία για την Παναγία, που τελέστηκε στη Μονή Μολυβδοσκεπάστου στις 14 προς 15 Αυγούστου.

Δεν παρέστη ο Σεβασμιώτατος, γιατί είναι ακόμη στο στάδιο της ανάρρωσης, ωστόσο βρίσκεται στο Επισκοπείο και ασκεί τα διοικητικά του καθήκοντα.

Ειδικότερα επισημαίνεται:

«Την Κυριακή, 31 Ιουλίου, ετοιμαζόμενος να μεταβή εις την ενορίαν Αρετής Πωγωνίου, όπου θα ετελείτο το ετήσιο μνημόσυνο του άλλοτε εφημερίου της π. Σπυρίδωνος Σιουρά, αισθάνθηκε μικρή αδιαθεσία. Μετακομισθείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, διεπιστώθη ήπιο ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μετά τριήμερη παραμονή στο Νοσοκομείο, επέστρεψε στο Επισκοπείο Κονίτσης, όπου και συνεχίζει κανονικά την ανάλογη θεραπεία.

Παρακαλεί, λοιπόν, όλους τους αγαπητούς του κληρικούς και τον λαό του Θεού, να μη δίδουν πίστη σε φανταστικές εικασίες, αλλά να προσεύχονται, ώστε ο Κύριος που επέτρεψε αυτή την μικρή δοκιμασία, να δώση σύντομα και την αισία έκβασή της. Σας ευχαριστεί όλους και σας ευλογεί».

Ο ιεράρχης Ανδρέας, διάδοχος του Σεβαστιανού, εξακολουθεί να δίνει με δύναμη και δυναμική αγώνα για τα εκκλησιαστικά, εθνικά και κοινωνικά ζητήματα, πάνω στη γραμμή, που χάραξε, και στις αρχές, που πρέσβευε ο προκάτοχός του Σεβαστιανός.

Κοινοποίησε το