Μηταράκης για τους 38 πρόσφυγες – «Θα απαντηθούν τα ερωτήματα για το τι συνέβη»

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Έβρο βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να συναντηθεί με τους 38 Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι, μετά από ένα πολυήμερο θρίλερ που πήρε διεθνείς προεκτάσεις, εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος.

Οι 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά -όλοι δηλώνουν Σύροι πρόσφυγες- αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν το πρωί από το φυλάκιο των Καστανιών στο ΚΥΤ Φυλακίου προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι 38 πρόσφυγες εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας του Έβρου όπου είχαν εγκλωβιστεί για αρκετές μέρες.

Είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ μια έγκυος γυναίκα μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Πτυχή προς διερεύνηση είναι το σημείο του εντοπισμού των προσφύγων, το στίγμα του οποίου βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα νοτιότερα από την περιοχή που είχαν εγκλωβιστεί αρχικά και στην οποία είχαν καταφθάσει, όπως λένε οι πληροφορίες, με βάρκα.

Με ανάρτησή της στο Twitter η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες παρενέβη το Σάββατο κάνοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Συνεχίζουμε να είμαστε σοβαρά ανήσυχοι για την ασφάλεια και την ευημερία κάποιων από τους 40 ανθρώπους που αναφέρεται ότι είναι εγκλωβισμένοι σε νησίδα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με αναφορές που πήραμε, ένα παιδί έχει ήδη βρει τραγικό θάνατο. Αν δεν υπάρξει επείγουσα δράση, φοβόμαστε ότι παραμένουν σε κίνδυνο και άλλες ζωές».

Στην ανάρτηση αυτή, απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, γράφοντας: «Ανησυχούμε επίσης βαθιά για τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί από λαθρέμπορους κοντά στα σύνορά μας. Το περιστατικό πάντως, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας».

Τελικά νεκρό παιδί υπήρξε;

Εικόνα αρχείου.

Κοινοποίησε το