Μπορεί το WiFi να προκαλέσει καρκίνο;

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Σε άρθρο του στο site https://www.quora.com/ ο Gary Larson, Ιατρικός Διευθυντής του “Integris Cancer Institute”, της Oklahoma, εξηγεί για το αν μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, τα νέα μόντεμ WiFi τα οποία εκπέμπουν σε 2 συχνότητες, 2G και 5g:

“Το WiFi λειτουργεί στην περιοχή 2 έως 5 GHz – μέρος του τμήματος μικροκυμάτων του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Αυτό είναι στο ίδιο τμήμα του φάσματος όπου λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα, επομένως μπορώ να αναφερθώ εναλλακτικά στο WiFi ή στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου. Αυτά είναι ραδιοκύματα – δεν διαφέρουν από αυτά που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση τηλεοπτικών προγραμμάτων – εκτός από το ότι έχουν υψηλότερη συχνότητα. Δεν έχουν τόσο υψηλή συχνότητα όσο το ορατό φως – και κανείς δεν ανησυχεί μήπως πάρει καρκίνο από το ορατό φως (το υπεριώδες φως, από την άλλη πλευρά, προκαλεί καρκίνο του δέρματος – αλλά αυτή είναι η ελάχιστη ενέργεια που απαιτείται για να προκληθούν ιονισμοί που μπορούν να προκαλέσουν σπασίματα σε κλώνους DNA – που είναι ο μηχανισμός με τον οποίο μπορούν να δημιουργηθούν καρκινικά κύτταρα).

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις ότι η μη ιονίζουσα ακτινοβολία έχει καθόλου αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Δεν υπάρχει κανένας ραδιοβιολογικός μηχανισμός που να μπορεί να εξηγήσει μια τέτοια συσχέτιση – και καμία απολύτως επιστημονικά έγκυρη απόδειξη ότι αυτό έχει συμβεί ποτέ.

Έχω θεραπεύσει ασθενείς με καρκίνο για περισσότερα από τριάντα χρόνια ως πιστοποιημένος ακτινολόγος ογκολόγος. Θα σας πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι τα ραδιοκύματα δεν μπορούν να σας βλάψουν (εκτός αν βρισκόσασταν στο μονοπάτι μιας δέσμης μικροκυμάτων πολλών μεγαβάτ, οπότε μπορεί να σας “μαγειρέψουν”).

Ας πούμε ότι κάποιος βρήκε μια πιθανή σχέση μεταξύ της μεταφοράς νομισμάτων στην τσέπη σας και του κινδύνου ενός συγκεκριμένου τύπου όγκου. Θα πυροδοτούσε μια φρενίτιδα δραστηριότητας ανάμεσα σε μια ομάδα ανθρώπων που ήταν πεπεισμένοι ότι αυτή η σχέση ήταν πραγματική. Θα ασκούσαν πιέσεις για έναν νόμο που απαιτεί να τοποθετούνται προειδοποιητικές πινακίδες στα μηχανήματα αλλαγής. Το αποτέλεσμα θα λειτουργούσε ως χιονοστιβάδα μέχρι που κάποιοι θα απαιτούσαν από την κυβέρνηση να σταματήσει να κόβει νομίσματα”.

Κοινοποίησε το