Νέα επιχειρηματικότητα στα χρόνια του Κοροναϊού

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Του Δημητρη Καραμπουρούνη

Μπορεί η οικονομία να βουλιάζει καθημερινά, μπορεί η αγορά να στενάζει από το συνεχόμενο άνοιξε – κλείσε, μπορεί να έχουμε μία ύφεση της οικονομίας της τάξεως του 15% όμως, όλα τα παραπάνω δεν είναι αποτρεπτικά για νέους ανθρώπους που έχουν όνειρα, όρεξη για εργασία και σχέδια για το μέλλον.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κυρίας Σβετλάνας Ζιντκοβα, η οποία σε χρόνια δύσκολα και περίεργα άνοιξε μαζί με τη συνέταιρο της Σαχπατζίδου Ειρήνη, τη δική της επιχείρηση αισθητικής.

Επισκεφθήκαμε την νέα αυτή επιχείρηση η οποία λειτουργεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και μιλήσαμε με την κυρία Ζίντκοβα.

Κυρία Ζιντκοβα πώς αποφασίσατε, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κλείνουν εσείς να ανοίξετε μία επιχείρηση;

Τα χρόνια είναι δύσκολα αλλά τι πρέπει να κάνουμε; Να παραιτηθούμε από τη ζωή; Αποφασίσαμε να ανοίξουμε μία επιχείρηση για να μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο για το μέλλον, ο Κοροναϊος δεν θα είναι εδώ για πάντα.

ΝΕΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΝΕΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

Πόσο καιρό έχει που άνοιξε το Panda Nail Studio;


Είμαστε ανοιχτά περίπου δύο μήνες.


Σε αυτούς τους δύο μήνες βλέπετε ότι ο κόσμος έχει όρεξη για υπηρεσίες αισθητικής, οι γυναίκες περιποιούνται τον εαυτό τους;


Ναι, σε αυτούς τους δύο μήνες έχουμε δει γυναίκες που θέλουν να περιποιηθούν τον εαυτό τους, το ενδιαφέρον των γυναικών για την προσωπική τους εμφάνιση είναι μεγάλο και πολύ καλά κάνουν που δεν πτοούνται από τις μελαγχολικές συνθήκες.

Η ΜΑΣΚΟΤ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.


Εσύ είσαι εδώ τι ακριβώς κάνετε;


Εμείς κάνουμε μανικιούρ, πεντικιούρ, θεραπευτικό πεντικιούρ, καθαρισμό φρυδιών, σχηματισμό, βαφή, βλεφαρίδες και άλλες πολλές υπηρεσίες.


Η γυναίκα λοιπόν έχει σε πρώτο πλάνο την εμφάνιση και την περιποίηση της;

Ναι, οι γυναίκες είμαστε πλάσματα που αξίζουν πολλά και ένα από αυτά τα πολλά είναι και η σωστή μας εμφάνιση, γιατί μία γυναίκα να είναι απεριποίητη και να μην είναι καλά με τον εαυτό της;


Προβλήματα αντιμετωπίσατε με το άνοιγμα της επιχείρησης;


Προβλήματα σε ένα Start up τα πάντα υπάρχουν, άλλα ξεπερνιούνται.

Ένα το μεγάλο μας παράπονο είναι ότι δεν έχουμε πάρει κάποια οικονομική ενίσχυση, είμαστε καινούργια επιχείρηση και είμαστε σε αυτούς που δεν δικαιούνται ενισχύσεως, όμως εάν δεν ενισχύσουμε τις νέες επιχειρήσεις και ενισχύονται μόνο οι υφιστάμενες, που και αυτές έχουν μεγάλο πρόβλημα, πώς θα υπάρξει νέα επιχειρηματικότητα;

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα μας είναι η αβεβαιότητα λειτουργίας, δεν ξέρουμε εάν αύριο το πρωί θα λειτουργούμε ή με απόφαση της κυβέρνησης δεν θα λειτουργούμε και αυτό είναι που κυριολεκτικά μας σκοτώνει τον προγραμματισμό. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε την επόμενη μέρα, την επόμενη εβδομάδα κυριολεκτικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει!


Εγώ πάντως είδα το χώρο ότι είναι περιποιημένος, καθαρός και τηρούνται από ότι παρατήρησα όλα τα μέτρα κατά του κοβιντ, έχετε βάλει πλεξιγκλάς, ο κόσμος φοβάται τον Κορονάϊο;


Σίγουρα υπάρχει φόβος αλλά όταν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα κατά του Κορονάϊου, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και εμείς εδώ στο Panda nail studio έχουμε φροντίσει να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του Κοροναϊού και μάλιστα αυξημένα, για να είναι ασφαλείς και οι πελάτες μας αλλά και εμείς.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΛΕΞΙ ΓΚΛΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ.

Κυρία Ζίντκοβα σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ξενάγηση στο χώρο σας και σας ευχόμαστε καλές δουλειές, ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό με τον Κοροναϊό θα τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα ώστε να επανέλθουμε όλοι μας στην κανονικότητα που γνωρίζαμε.


Εγώ σας ευχαριστώ που δίνετε βήμα σε καθημερινούς ανθρώπους και σε μας τις νέες επιχειρήσεις να πούμε κάποια πράγματα ώστε να τα μάθει ο κόσμος, να είστε καλά.

Κι εσείς.

Φεύγοντας από την επιχείρηση της κυρίας Σβετλάνας, σκεφτόμουν ένα πράγμα, πώς υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν όντως, ακόμη και σε αυτές τις ζοφερές οικονομικές συνθήκες και τις άθλιες συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, με τα συνεχόμενα άνοιξε – κλείσε, με τον κόσμο να μην έχει λεφτά, να μην δίνει λεφτά, γιατί φοβάται την αυριανή μέρα που δεν ξέρει κανένας τι του ξημερώνει και αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τη δική τους προσωπική μάχη, όχι εναντίον του Κοροναϊου και της φτώχειας καθώς και της μιζέριας που μας περικλείει, αλλά την δική τους προσωπική μάχη για το δικό τους καλύτερο μέλλον.

Γιατί αν παραιτηθείς από τη ζωή, αν αφήσεις τις συνθήκες να σε πάρουν από κάτω, εάν δεν χτυπήσεις τη γροθιά στις αντιξοότητες, τότε δεν σου φταίει κανένας για το δικό σου μέλλον που θα είναι και αυτό αβέβαιο σαν και τις συνθήκες που μας επιτίθονται.

Νέα επιχειρηματικότητα λοιπόν…

Καλές δουλειές εύχομαι σε όποιον τολμήσει!

Τέλος, πρέπει όλοι μας να ενισχύσουμε τους μικρομαγαζάτορες, το μαγαζί της γειτονιάς μας, για να μπορέσει να επιβιώσει και αυτό, δεν είπα να παρατήσετε τα πολυκαταστήματα και Σούπερ Μάρκετ, αλλά να ενισχύσουμε και τη μικρή επιχείρηση, γιατί αν πάψει να υπάρχει, θα πάψουμε να υπάρχουμε και εμείς, θα πάψει να υπάρχει οικονομική μας δύναμη, γιατί αυτή θα πέσει και θα πέσει γιατί…

Δε θα το αναλύσουμε τώρα, είναι μία πολύ μεγάλη κουβέντα για την οποία θα πρέπει να κάνουμε πολλά άρθρα Επι Τόπου

Κοινοποίησε το