Νέος ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα – Κουνήθηκε η Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 8.38 το βράδυ της Πέμπτης στην Ελασσόνα, σύμφωνα με αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, κοντά στο επίκεντρο του χθεσινού σεισμού των 6 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Πέρα από τη Θεσσαλία, ο νέος σεισμός – ο οποίος είχε μεγάλη διάρκεια – έγινε αισθητός στην Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, τη Θεσπρωτία, την Πάτρα και την Αττική, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, χαρακτήρισε «έκπληξη» τον σεισμό, τονίζοντας πως ενεργοποιήθηκε ένας άλλος κλάδος του ρήγματος που δεν ήταν γνωστός μέχρι τώρα, λίγο βορειότερα από το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού.

«Το ευτύχημα είναι ότι ξεφεύγει από τις κατοικημένες περιοχές» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και τόνισε ότι «μπορεί να χαρακτηριστεί ως μετασεισμός αλλά πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου».

Κοινοποίησε το