Νεάπολη: Οδός Δαβάκη – Εκατοντάδες οδηγοί κινδυνεύουν καθημερινά να χάσουν τη ζωή τους!

ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκατοντάδες οδηγοί κινδυνεύουν να χάσουν καθημερινά τη ζωή τους ή να εμπλακούν σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ανυπολόγιστες συνέπειες από την εγκληματική αυθαιρεσία κάποιων που μπροστά στην ευκολία τους αλλά και το κέρδος, φαίνεται πως δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Ο λόγος και τον κόμβο των οδών να Λαγκαδα, Κωνσταντινουπόλεως και Δαβάκη από τον οποίο περνούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί οχημάτων όλων των τύπων, που άθελά τους και νεν αγνοία τους κινδυνεύουν καθημερινά από τους “βολεψάκιδες” που εισέρχονται αυθαίρετα και παράνομα στον κόμβο, κατεβαίνοντας από το πεζοδρόμιο της οδού Δαβάκη η οποία στην πραγματικότητα είναι διέξοδο, η αυθαιρεσία όμως ενός καφέ και μιας άλλης επιχείρησης έκαναν το αδιέξοδο δρόμο, αφού τοποθέτησαν αυθαίρετα ράμπα από τσιμέντο επί της οδού Λαγκαδά για να διευκολύνουν τους πελάτες τους να κατεβαίνουν τα οχήματά τους όσο πιο εύκολα μπορούν.

Το πεζοδρόμιο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση εξαιτίας των βαρέων οχημάτων που μπαινοβγαίνουν καθημερινά πάνω από αυτό στην οδό Δαβάκη, η κάμερα μας κατέγραψε σε μερικά μόνο λεπτά πάνω από 30 οχήματα να διέρχονται παράνομα από και προς τον κόμβο,  να σταματούν κυκλοφορία σε έξι λωρίδες και να πηγαίνουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου εισερχόμενοι ουσιαστικά στη μέση της διασταύρωσης και δημιουργώντας πολύ επικίνδυνες συνθήκες για τους υπόλοιπους οδηγούς που κινούνται και κανονικά.

Το παράνομο πέρασμα χρησιμοποιούν πλέον και κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής, θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί μπάρα ασφαλείας στο σημείο που να εμποδίζει τους ασυνείδητους οδηγούς να διέρχονται, θέτοντας αφελώς τις ζωες των συμπολιτών μας σε κίνδυνο.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων του Δήμου Νεάπολης Συκεών, Στέλιος Γκατζές που ενημερώθηκε, βρέθηκε στο σημείο και μας είπε:

“Eνημερώθηκα για την κατάσταση στην έξοδο, στον παράλληλο δρόμο της Δαβάκη από την οποία εξέρχονται οχήματα με κίνδυνο να συγκρουστούν με τα διερχόμενα από την Λαγκαδά, αλλά και περνώντας απέναντι. Άμεσα η υπηρεσία μας θα κλείσει το πεζοδρόμιο τοποθετώντας μεταλλικά πασαλάκια για να μην μπορούν να διέρχονται οχήματα στο δρόμο”.

Τα άλλα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από την επικίνδυνη αυθαιρεσία με την τοποθέτηση της τσιμεντένιας ράμπας είναι ότι Α. Είναι σχεδόν αόρατη σε όσους στρίβουν από την Λαγκαδά προς τη Δαβάκη, με κίνδυνο να πέσουν πάνω της προκαλώντας κάποιο τροχαίο ατύχημα και Β. Η ράμπα κόβει την ροή των υδάτων προς τα φρεάτια, σχηματίζοντας μία πολύ μικρή αλλά πολύ επικίνδυνη λιμνούλα με νερό.

Αναμένουμε την παρέμβαση του Δημού.

Κοινοποίησε το