“Ξενοδόχοι” μεγαλέμποροι ναρκωτικών με 300 κιλά κόκα!

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πανβαλκανικό κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών διέλυσε το Τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση διεξήχθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από πληροφορία των αρχών για άφιξη ενός κοντέινερ με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, προερχόμενο πιθανότατα από τη Λατινική Αμερική.

Οι δύο Αλβανοί, που εκτιμάται ότι είχαν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα, είχαν φτάσει στην πόλη, προκειμένου να συναντηθούν με τους Κροάτες συνεργούς τους, οι οποίοι είχαν ήδη παραλάβει το φορτίο και βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη από τα μέσα Ιανουαρίου.

Το ραντεβού έγινε σε διαμέρισμα Airbnb στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, το οποίο είχαν μισθώσει οι δύο τελευταίοι και στο σημείο επενέβησαν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις των υπόπτων

Από τους τρεις δράστες, ο ένας Κροάτης κατάφερε να διαφύγει, καθώς «καταρριχήθηκε» από τον έκτο όροφο και συνέχεια πήδηξε από ύψος 10 – 15 μέτρων. Από τις αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο καταζητούμενος να έχει τραυματιστεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες δεν είχαν ποινικό μητρώο. Οι δύο Αλβανοί μάλιστα (ο ένας φέρει ελληνικό διαβατήριο) δραστηριοποιούνταν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Ρόδο.  

Κοινοποίησε το