Οι ήρωες της Επιστήμης

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τεχνητή Νοημοσύνη και Εργασία του μέλλοντος, ένας χρόνος στον πάγο της Αρκτικής, STEM, είναι μόνο μερικά από τα ειδικά θέματα , συζητήσεις και ντοκυμαντέρ που μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο Athens Science Festival από τις 27 έως και τις 29 Μαρτίου. Στις θεματικές του περιλαμβάνονται και ειδικά εργαστήρια για παιδιά καθώς και ψυχαγωγικά προγράμματα με έμφαση στην επιστήμη και την τεχνολογία. Και φυσικά από αυτή την ιδιαίτερη συνάντηση , η οποία λόγω της πανδημίας γίνεται διαδικτυακά, δεν λείπει το ΝΟΗΣΙΣ .

Σάββατο 27/3, στις 12.00: Ταξίδι στη γνώση
Αυτοτελείς ιστορίες κινουμένων σχεδίων, διάρκειας από 3 μέχρι 5 λεπτά. Δύο παιδιά, η Ζωή και ο Οδυσσέας, ανακαλύπτουν τον κόσμο των επιστημών και της τεχνολογίας γύρω τους.

– Κυριακή 28/3, στις 12.40: Οι ήρωες της επιστήμης ζουν για πάντα
Βιντεοσκοπημένη ξενάγηση στις μόνιμες εκθέσεις του ΝΟΗΣΙΣ με αναφορές στους «Ήρωες της επιστήμης», που αποτελεί το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ. Το βίντεο διάρκειας 10 λεπτών κάνει αναφορές σε σημαντικές «αθάνατες» προσωπικότητες, σε σύνδεση με εκθέματα που έχουν φιλοξενηθεί σε μόνιμες ή περιοδικές εκθέσεις του ΝΟΗΣΙΣ.

Το link για την πρόσβαση στη δωρεάν πλατφόρμα Live streaming-SYMPOSIUM θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα https://www.athens-science-festival.gr/ και στα social media του Φεστιβάλ.

Science Fiction Movies LIVE QUIZ
Το ΝΟΗΣΙΣ συνεργάζεται με το ASF και σας προσκαλεί σε μια ζωντανή, συμμετοχική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους φίλους της επιστήμης και του κινηματογράφου. Ψυχαγωγία και επιστημονική γνώση με αφορμή τα έργα Star Wars, Gravity, Interstellar και άλλες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Την Κυριακή 28/3, στις 20.00, ζωντανά στο Facebook του ΝΟΗΣΙΣ, αλλά και στον σύνδεσμο https://fb.me/e/4mFYCaWsu.

Οι απαντήσεις σας θα δηλώνονται live ως σχόλιο στο Facebook και στο τέλος, θα γίνει καταμέτρηση.

Ποιος θα τερματίσει πρώτος, για να κερδίσει ένα μοναδικό δώρο από το NOESIS Shop;

Καλέστε και τους φίλους σας!

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Το Athens Science Festival 2021 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Το φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Κοινοποίησε το