Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στην 86η ΔΕΘ και η περιοδεία που ετοιμάζεται στη Βόρεια Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε προεκλογικό κλίμα θα κινηθεί εφέτος η περιοδεία που ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βόρεια Ελλάδα πριν την Διεθνή Έκθεση αλλά και μετά από αυτή καθώς και οι εξαγγελίες του στην 86η ΔΕΘ, θα κινηθούν στο ίδιο κλίμα.

Επιδόματα, μικρό-αυξήσεις και φοροαπαλλαγές θα ακουστούν στα μεγάφωνα της ΔΕΘ από το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες μας από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο προσανατολισμός ενδέχεται να ανεβάσει το κατώφλι της κατώτατης αμοιβής από τα 713 ευρώ που διαμορφώθηκε μετά τη δεύτερη αύξηση του περασμένου Μαΐου, στα 751 ευρώ. Στις προβολές από τα προσεχώς των ανακοινώσεων της ΔΕΘ, περιλαμβάνονται και οι αυξήσεις των συντάξεων, για τις οποίες έχει δημιουργηθεί η στέρεη, δημοσιονομικά βάση, για την υποστήριξη τους.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται επίσης η προσθήκη της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης για την κατηγορία μισθωτών και συνταξιούχων του δημοσίου, για την οποία ο πρωθυπουργός και στην τελευταία συνεδρίαση της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική, είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι η αύξηση των σταθερών έναντι των μεταβλητών, καθιστά εφικτή την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το καλάθι της ΔΕΘ να περιλαμβάνει μέτρα για την αποκατάσταση αδικιών, όπως η απόδοση των αναδρομικών στους συνταξιούχους που δεν ανήκαν στην περίμετρο των δικαιούχων που δημιούργησε η τελευταία απόφαση του ΣτΕ. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει έναν απολογισμό των όσων έχουν γίνει τα τρία χρόνια που βρίσκεται στην κυβέρνηση και παράλληλα θα ξεδιπλώσει το όραμά του για την επόμενη τετραετία.

Φαίνεται πάντως ότι το φετινό ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 86η ΔΕΘ, θα διαφοροποιείται από τα άλλα των προηγούμενων ετών, καθώς εξετάζεται η παρουσία του πρωθυπουργού να έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Αυτό σημαίνει πως ο πρωθυπουργός πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα περιοδεύσει σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να αναδείξει τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ «γαλάζια» κομματικά στελέχη θα έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συσκέψεις στο Μαξίμου και στην Πειραιώς στις οποίες μορφοποιείται ο συγκεκριμένος προγραμματισμός.

Κοινοποίησε το