Ο Έλληνας “Πάμπλο” και ο Αλβανός υπεύθυνος παραγωγής εργοστασίου ναρκωτικών!

ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Δύο φορτία με κοκαΐνη εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά χθες Πέμπτη (23/5), στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης των Αρχών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές. Το δεύτερο φορτίο κοκαΐνης, το οποίο ξεπερνούσε τα 100 κιλά, εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά, λίγο μετά τον εντοπισμό των 210 κιλών μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες και την εξάρθρωση του καρτέλ που διακινούσε ναρκωτικά μέσω θαλάσσης.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος, προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, ενώ αναπτύχθηκε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας Η.Π.Α. στην Αθήνα, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Δύο από τα μέλη του κυκλώματος, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό για τρομοκρατία, αλλά και διακίνηση του ναρκωτικού captagon, γνωστό και ως ναρκωτικό των τζιχαντιστών.

Ο 48χρονος φερόμενος ως αρχηγός, αλβανικής καταγωγής είχε αναλάβει τη διακίνηση μέσω κοντέινερ από τον Παναμά στην Ευρώπη. Σε βάρος του εκκρεμεί δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ καθώς φέρεται να ήταν υπεύθυνος εργαστηρίου παραγωγής χαπιών Captagon.

Πλούσιο παρελθόν στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών έχει ο Έλληνας που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 23/5 για τα 210 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και είχαν προορισμό την Αλβανία.

ο Ιωάννης Β. είναι έμπορος όπλων και ναρκωτικών διεθνούς εμβέλειας και είχε συλληφθεί και εκτίσει ποινή 15 ετών στις φυλακές των ΗΠΑ επειδή προσπαθούσε να πουλήσει στο FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας) πολεμικά όπλα και εκτοξευτές ρουκετών (RPG) με αντάλλαγμα κοκαΐνη και χρήματα.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2011 ο Ιωάννης Βιγλάκης συναντήθηκε με μυστικό πράκτορα της DEA (Δίωξη Ναρκωτικών ΗΠΑ) ο οποίος παρουσιάστηκε ως διαμεσολαβητής για την αγοραπωλησία όπλων και ναρκωτικών μεταξύ FARC και του Έλληνα κακοποιού. Σύμφωνα με τα έγγραφα της δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ τα οποία έχει στη διάθεσή της η «Ζούγκλα» οι συναντήσεις μεταξύ του Έλληνα και του πράκτορα της DEA συνεχίστηκαν για αρκετό διάστημα σε Ευρώπη και κεντρική Αμερική.

Τον Ιούλιο του 2012 ο τότε 53χρονος Ι.Β. έκλεισε τη συμφωνία με τον μυστικό πράκτορα της DEA στον οποίο παρέδωσε τις ρουκέτες και τους έξι εκτοξευτές RPG. Είχε επίσης δώσει στον πράκτορα της DEA 11.200 δολάρια ως προκαταβολή για να του κανονίσει μια αποστολή κοκαΐνης προς την Ισπανία ενώ το υπόλοιπο των ναρκωτικών θα το «έκλεινε» με την παράδοση προς το FARC 200 χειροβομβίδων.

Στη συνέχεια ο «Πάμπλο» διέφυγε στον Παναμά, όπου συνελήφθη τον Αύγουστο του 2012 και οδηγήθηκε ενώπιον της Αμερικανικής δικαιοσύνης και τον Απρίλιο του 2014 καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών. Ο Έλληνας κακοποιός φαίνεται ότι μετά την αποφυλάκισή του συνέχισε την εγκληματική του δράση και ο 65χρονος -πλέον-συνελήφθη σήμερα ως ένας από τους τέσσερις εμπλεκόμενους στη διακίνηση των 210 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική που εντοπίστηκε σε δύο κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η DEA είχε ενημερώσει εγκαίρως τις αμερικανικές αρχές για τα κοντέινερ με την κοκαΐνη.

Και η απορία της ημέρας: Όλα αυτά τα κιλά κοκαΐνης που και με ποιον τρόπο καταστρέφονται;

Κοινοποίησε το