Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 ενώνεται με την Εγνατία

ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα της χώρας εισέρχεται σε φάση ολοκλήρωσης, μετά από ταλαιπωρία που μετράει περίπου 10 χρόνια. Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 θα ενώσει την Κεντρική Ελλάδα με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και θα ανοίξει νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες, ενώνοντας τη Λαμία με την Εγνατία Οδό.

Το «πράσινο φως» που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν από μερικές ημέρες, για τη χρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο, με 442 εκατ. ευρώ, του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, έβαλε και πάλι μπρος τις μηχανές.

Ο οδικός άξονας, συνολικού μήκους 181,5 χλμ. αναμένεται να αλλάξει τον οδικό χάρτη της χώρας και να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, ειδικότερα δε της Θεσσαλίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Επίσης, μέσω του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) θα συνδέονται τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Βόλου.

Μέσω του λιμένος της Ηγουμενίτσας, ο Ε65 θα διευκολύνει τις διεθνείς επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές προς τη Δυτική και τη Κεντρική Ευρώπη προσφέροντας μια εναλλακτική και συντομότερη διαδρομή. Παράλληλα, θα εξυπηρετούνται και οι οδικές μετακινήσεις προς Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Κοινοποίησε το