Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΓΚΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ “ΕΚΘΕΣΗ”

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ποιο είναι το μέχρι τώρα έργο της Διοίκησης;

Συνεχίζεται μια μεγάλη προσπάθεια για ένταξη σημαντικών έργων που θα αλλάξουν το Δήμο, όπως έγινε με την ανάπλαση της Επταπυργίου ένα έργο προϋπολογισμού 15 εκατ. και να ενταχθούν η Ανδρέα Παπανδρέου από την πλατεία Βαλσαμή και άνω, να ολοκληρωθούν τα λέγαμε της ανάπλασης του πάρκου των Ρουμανικών, του ανοικτού πάρκινγκ μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Ανδρέα Παπανδρέου, η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων.
Δίνεται έμφαση στην καθαριότητα με αγορά απορριμματοφόρων, καδοπλυντηρίων για την παροχή υψηλών υπηρεσιών καθαριότητας αλλά και την πρόσληψη προσωπικού για ένα καθαρό Δήμο….
Μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας οι κοινωνικές δομές παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα υπηρεσιών!!!
Ο Δήμος ενισχύει την ΚΕΥΝΣ και το Νομικό πρόσωπο Κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης για έχουμε σύγχρονες δομές παιδικών σταθμών και σύγχρονες μονάδες ΚΑΠΗ.


Δηλαδή δεν υπάρχουν προβλήματα;

Όχι σε καμία περίπτωση δεν είπα αυτό, ο αγώνας είναι καθημερινός σε όλα τα επίπεδα και θέλουμε να βελτιώσουμε πολλούς τομείς καθημερινότητας , όπως με την επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, μεγαλύτερες ενισχύσεις των οικονομικά ασθενών και ευάλωτων ατόμων, πιο τακτικός καθαρισμός των κάδων, ταχύτερη επίλυση μικροπροβλημάτων.


Για την οικονομική διαχείριση του Δήμου τι έχετε να πείτε;

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια και μετράμε το κάθε ευρώ ώστε να έχουμε διαφάνεια, ανοικτούς και καθαρούς διαγωνισμούς δηλαδή πετυχαίνοντας τις καλύτερες τιμές για το Δήμο και μέσω αυτής της συνετής διαχείρισης να πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο απολαμβάνουν μέσω των πολλαπλών υπηρεσιών οι δημότες μας…


Πείτε μας για την Νεάπολη και για τα παράπονα που ακούγονται για εγκατάλειψη της Νεάπολης;

Έχουν απαντηθεί πολλές φορές αυτά… Είμαι από τους ανθρώπους που το 2010 είχα στηρίξει την αυτονομία της Νεάπολης δυστυχώς αυτό δεν πέρασε και υπάρχει ο Καλλικράτης και ο ενιαίος και η Νεάπολη παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί έχει ένα   ενεργό Δημαρχείο με κεντρικές υπηρεσίες όπως Τμήμα αδειοδότησης καταστημάτων, μισθοδοσίας, προσωπικού , τμήμα παιδείας, σχολικές επιτροπές, ΚΕΠ, συμβουλευτικός, δημοτικό συμβούλιο κτλ, η έδρα της ΚΕΥΝΣ της Δημοτικής επιχείρησης.

Σίγουρα ο πολίτης συγκρίνει προ Καλλικράτη που υπήρχαν όλες οι υπηρεσίες εδώ στη Νεάπολη, το ίδιο αισθάνεται και ο κάτοικος Συκεών που εάν είναι καταστηματάρχης ή έχει πρόβλημα με τα σχολεία και πρέπει έρθει στη Νεάπολη. Θα πρέπει πλέον να αναπτύξουμε την αντίληψη του ενιαίου Δήμου. Σίγουρα θα πρέπει να    γίνουν ανακλάσεις στη βόρεια Νεάπολη, στην Ανδρέα Παπανδρέου, να επιταχυνθούν οι απαλλοτριώσεις στα κτίρια επί της Γρηγορίου Ε’, Μουδανιών και Ανδρέα Παπανδρέου, να προχωρήσουμε στην κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο 8ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης, στην ανάπλαση του πάρκου της Γάτσου, πεζοδρόμηση της οδού Μουδανιών και ανάπλαση της περιοχής μέχρι το πάρκο της Γάτσου, γενική ανάπλαση του 2ου δημοτικού σχολείου και του αυλείου χώρου, Ανακατασκευή του Πάρκου Κασίμη , σημειακές πράσινες παρεμβάσεις αύξηση του πρασίνου.

Πως κρίνετε την εξέλιξη της πανδημίας;

Από τακτικά υπέρ των μέτρων ατομικής προστασίας τήρησης αποστάσεων πιστεύω όμως στο πιο φιλελεύθερο μοντέλο όπως είναι το Σουηδικό και εάν συγκρίνουμε θα παρατηρήσουν σχεδόν τα ίδιους αριθμούς με την Χώρα μας και επειδή δεν θέλω να δημιουργηθούν εντυπώσεις έχω εμβολιαστεί αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ την υστερική αντιμετώπιση της Πανδημίας και τον διαχωρισμό γενικά. Χρειάζεται ένας αγώνας ενημέρωσης χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες…

Πως κρίνετε την συνεργασία σας με το Δήμαρχο;

Η συνεργασία έγινε με βάση ένα πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε με βάση τα   δεδομένα που υπήρχαν το 2014 νομίζω εάν και σήμερα έχουν αλλάξει, όμως η συνεργασία αυτή δοκιμάστηκε και ήταν αποδοτική και για αυτό συνεχίζεται αφού σεβάστηκα και την λειτουργία της Δημοτικής Παράταξης και το πρόγραμμα της, στα πλαίσια πλειοψηφικών δημοκρατικών διαδικασιών.                          

Πείτε μας κάποιες από τις δικές σας πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που έχουν την σφραγίδα σας.

Μέσα από την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Οικονομικών και του Τοπικού Αντιδημάρχου Νεάπολης,     κατάφερα να επιλύσω και να βοηθήσω σε κάποια προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών και σημαντικά θέματα των Οικονομικών καταστάσεων του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Θέματα των δημοτικών τελών κτλ.

Με την ιδιότητα του τοπικού Αντιδημάρχου προσπαθώ μέσα από την επαφή μου με τους ανθρώπους που συναντώ στο δρόμο, να επιλύσω μικρά και μεγάλα προβλήματα της Νεάπολης και γενικότερα του Δήμου.

Καθιέρωσα θεσμούς σημαντικούς όπως είναι τα Αγιωργίτικα, το πρόγραμμα ημέρα του ασφαλισμένου, ποδηλατικούς αγώνες , Δενδροφυτεύσεις στο Στρεμπενιώτη και άλλα.

Κύριε αντιδήμαρχε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη αυτή διότι θα πρέπει και μέσω αυτού του περιοδικού το οποίο φτάνει στα χέρια των πολιτών όλης της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, να ενημερωθούν και οι δημότες της Νεάπολης για τις λύσεις που δίνει ο δήμος και εσείς προσωπικά με τον αγώνα και το έργο σας, στα προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Εγώ σας ευχαριστώ που μου δώσατε τη δυνατότητα να ενημερώσω τους ανθρώπους της Νεάπολης.

Ο Δημήτρης Ζιγκερίδης είναι Αντιδήμαρχος Οικονομικών και τοπικός Αντιδήμαρχος Νεάπολης καθώς και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Κοινοποίησε το