Ο οίκος Dior πήρε άδεια από το ΚΑΣ για φωτογράφιση σε πλήθος αρχαίων μνημείων

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογράφιση για τη συλλογή «Cruise 2022» προγραμματίστηκε να γίνει στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο, την Αρχαία Αγορά, στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο ναό του Δία στη Νεμέα.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, έδωσε το πράσινο φως για τη φωτογράφιση της συλλογής «Cruise 2022» του γνωστού οίκου Dior στην Ακρόπολη, στις 14 και 15 Ιουνίου, όπως επίσης και στο Ηρώδειο, την Αρχαία Αγορά, στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο Nαό του Δία στη Νεμέα.

Πρόκειται για επετειακή φωτογράφηση για τα 70 χρόνια από την «ιστορική φωτογράφηση» του 1951, όταν ο γνωστός οίκος παρουσίασε τη συλλογή του με φόντο τον Παρθενώνα, η οποία εμπνέεται από τον ελληνικό πολιτισμό και το σύγχρονο αποτύπωμά του. Σύμφωνα με το αίτημα που κατέθεσαν οι εταιρείες του οίκου «Eight E.E.» και «QOS IKE» που εκπροσωπούν τον οίκο Dior, όπως διέρρευσε λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν να το εξετάζουν τα μέλη του ΚΑΣ, η συλλογή που θα φωτογραφηθεί στα αρχαία μνημεία «είναι εμπνευσμένη από τον ελληνικό πολιτισμό, τις προγονικές τέχνες, την τεχνογνωσία, την ελληνική μυθολογία αλλά και το διαρκές αποτύπωμα της ελληνικής παράδοσης και δημιουργίας στη συλλογική μνήμη της Ευρώπης».

Κοινοποίησε το