Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στηρίζει την πολυπληθέστερη αθλητική διοργάνωση της Θεσσαλονίκης

ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης «τρέχει» στον 11ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.

Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της πόλης που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, διπλασιάζει φέτος τις συμμετοχές σε σχέση με πέρσι, φθάνοντας τις 18.000.

Ένα ανθρώπινο ποτάμι με δρομείς όλων των ηλικιών θα ξεχυθεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης παίρνοντας μέρος:

Στον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19.30) με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας
Στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 (ώρα έναρξης 18.00) με αφετηρία στον Λευκό Πύργο
Στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 (ώρα έναρξης 21.30) με αφετηρία στο Δημαρχιακό Μέγαρο
Στον Δρόμο Ενός Μιλίου κοινωνικής προσφοράς (ώρα έναρξης 18.05) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (Πύλη ΟΛΘ)

Στις παράλληλες εκδηλώσεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Σκακιστικός Μαραθώνιος και το Street Half Marathon Night Party το βράδυ του Σαββάτου.

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο φετινό Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό LGBT σύλλογο δρομέων και βαδιστών London front Runners. Ο ΟΤΘ ανέλαβε να πραγματοποιήσει την ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη των 120 μελών που θα συμμετέχουν στον Ημιμαραθώνιο. Η κ. Πατουλίδου συναντήθηκε με την Οργανωτική Επιτροπή του Συλλόγου που αποτελείτε από τους Christopher Tibbett, Michael Rutherford και Derwin Brennan.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα του πολέμου, η Θεσσαλονίκη στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης. Ο μεγάλος αριθμός των εγγραφών επιβεβαιώνει την ανάγκη των ανθρώπων, να συμμετέχουν σε δράσεις που προάγουν έννοιες όπως ομαδικότητα, συμφιλίωση, ευγενής άμιλλα. Οι συμμετέχοντες γίνονται πρεσβευτές προβολής της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την επιμονή και αντοχή των ανθρώπων που κατάφεραν μέσα σε έντεκα χρόνια να αναδείξουν το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο σε μία από τις πιο πετυχημένες διοργανώσεις της χώρας”.

Κοινοποίησε το