Πάρκο Πλατείας Δημάρχου Θεοχάρη Μαναβή – Ένα ξεχασμένο από τον Δήμο στολίδι!

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Βαλάντης Καραμπουρούνης


Το πάρκο της Πλατείας Θεοχάρη Μαναβή στην περιοχή της Βούλγαρη, χρόνια τώρα αποτελούσε ένα στολίδι και μία όαση δροσιάς για τους κατοίκους της περιοχής.

Εγκαινιάστηκε το 1997 επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Κοσμόπουλου και ήταν ένα από τα έργα που είχαν χρηματοδοτηθεί από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης 1997, όμως σήμερα η εικόνα του δεν θυμίζει καν το στολίδι που υπήρχε αλλά μία μικρή χωματερή και μία μικρή χαβούζα!

Το πρωτοποριακό για την εποχή του συντριβάνι το οποίο είχε τοποθετηθεί στο πάρκο και ουσιαστικά ήταν μία σφαίρα η οποία ανέβλυζε νερό με ειδικό μηχανισμό και το νερό αυτό κυλούσε σε σκαλοπάτια τα οποία κατέληγαν σε ένα μικρό ρυάκι, το οποίο ακολουθούσε σχεδόν όλο το πάρκο την κατέληγε στον απέναντι μηχανισμό ο οποίος έστελνε το νερό πίσω στην σφαίρα πλέον δεν δουλεύει.

Τα παγκάκια που τοποθετήθηκαν, αφιλόξενα, μιας και πρόκειται για παγκάκια από μεταλλική σχάρα στα οποία όμως δεν μπορείς να καθίσεις πάνω πέντε λεπτά διότι αμέσως νιώθεις σαν “μπιφτέκι” που ψήνεται, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες!

Σκούπα στο πάρκο έχει να περάσει σίγουρα πάρα μα πάρα πολύ καιρό, αφού ακόμα και μέσα στο ρυάκι συναντάς φύλλα τα οποία έχουν γίνει απολιθώματα και μάλλον είναι εδώ από το προηγούμενο φθινόπωρο καθώς και πληθώρα σκουπιδιών.

Κάδος μικρών απορριμμάτων δε υπάρχει ούτε για αστείο!

Η δυσοσμία από τα λιμνάζοντα και βρώμικα νερά απίστευτη! Και σίγουρα αποτελεί εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής, διότι εκτός από την μπόχα που αναβλύζει φιλοξενεί σίγουρα και χιλιάδες αυγών από κουνούπια τα οποία σε λίγο θα κάνουν βόλτα στα σπίτια των κατοίκων γύρω – τριγύρω…

Για τα χορτάρια κανένας λόγος.

Έχουν φτάσει τα 40 εκατοστά, τουλάχιστον ο δήμος φρόντισε ξεχνώντας ότι υπάρχει αυτό το πάρκο κατά πάσα πιθανότητα, να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής εικόνες “Άγριας φύσης”.

Εγώ πράγματι ως πολίτης και κάτοικος του δήμου Θεσσαλονίκης, νιώθω ντροπή βλέποντας αυτά τα χάλια τα οποία δεν είναι και τα μοναδικά και συνεχίζουμε στα προβλήματά του πάρκου.

Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε ότι δίπλα από το δέντρο υπάρχει ένα σημείο που δεν έχει χορτάρια, αυτό γίνεται γιατί πολύ απλά οι υπάλληλοι καθαριότητας μάζεψαν τις πευκοβελόνες και τα υπόλοιπα οργανικά σκουπίδια από τα δέντρα και τα τοποθέτησαν σε μία στοίβα δίπλα από το δέντρο!

Αυτή η στοίβα ξεράθηκε και έγινε “κομπόστ” όπως βλέπετε και στη φωτογραφία,

Όμως επειδή ο δήμος Θεσσαλονίκης αποδεικνύεται νούμερο ένα στο καμουφλάζ θα σας δείξουμε τώρα και την μπροστινή πλευρά του Πάρκου, αυτή που συνορεύει με τους κεντρικούς δρόμους αλλά και την διπλανή πλευρά του Πάρκου η οποία δεν συνορεύει με κεντρικούς δρόμους.

Αυτή είναι η φωτογραφία από την μεριά του Πάρκου που δεν συνορεύει με τον κεντρικό δρόμο…

Και αυτές είναι οι φωτογραφίες πού βρίσκονται από την μεριά του κεντρικού δρόμου και της διασταύρωσης της Βούλγαρη με την οδό Κ. Καραμανλή.

Δηλαδή στον δήμο Θεσσαλονίκης διορθώνουμε όσα βλέπουν οι πεθερές και οι υποψήφιοι ψηφοφόροι μας;

Από τη μεριά του κεντρικού δρόμου όλα φαίνονται καλά και Άγια από πίσω όμως από το φράχτη τα πράγματα δεν είναι και τόσο τέλεια…

Και μιας που αναφέρθηκα στον φράχτη που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία…

Αν ψάξεις λίγο ανάμεσα στις φυλλωσιές και στα κλαδιά θα βρεις από σκουπίδια “αιώνων” μέχρι και ότι άλλο μπορεί να φανταστείς, που θα μπορούσε ακόμη να χρησιμοποιηθεί και ως όπλο!

Ελπίζουμε για άλλη μία φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης να μην κοφεύσει όπως κάνει συνήθως και μετά από αυτό το ρεπορτάζ επιτέλους να πάνε τα συνεργεία της αντιδημαρχίας πρασίνου και καθαριότητας να κάνουν καμία εργασία της προκοπής, μήπως και αυτό το έρμο πάρκο ξαναγίνει το στολίδι της περιοχής.

Αξίζει βέβαια να δείτε και τα παρακάτω βίντεο στα οποία κατέγραψα απίστευτες εικόνες:

Φυσικά η εγκατάλειψη δεν είναι μόνο σε αυτό πάρκο, υπάρχει σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης, αλλά σιγά-σιγά θα περάσουμε από όλες…

Υπομονή θα έρθουν καλύτερες ημέρες…

Κοινοποίησε το