Πάτρα: Για πρώτη φορά προφυλάκιση για κακοποίηση ζώων στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκειται για έναν 23χρονο που αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή, αφού συνελήφθη τη Δευτέρα (26/7) και ομολόγησε ότι κατακρεούργησε μια γάτα στην περιοχή του νότιου πάρκου της Πάτρας.

Είναι η πρώτη προφυλάκιση δράστη και κατ’ομολογία δολοφόνου ζώου από τότε που μετατράπηκε σε κακούργημα η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων, τον περασμένο Νοέμβριο.

Το γεγονός ανέδειξε μέσω Facebook η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, αναφέροντας:

«Η πρώτη προφυλάκιση στην Ελλάδα κατ’ εφαρμογήν του 4745/2020, για τον βασανισμό και δολοφονία της γατούλας στην Πατρα, είναι γεγονός!

Θερμά συγχαρητήρια στη δικηγόρο Έλενα Αρβανιτη, την εθελόντρια και σύμβουλο του Δημάρχου Πατρέων κ. Πελετιδη, Αλεξανδρα Δημοπουλου, την κτηνίατρο Ελένη Μπουρδακου, το Β´ Αστυνομικό τμήμα για τις ενέργειες του και όλες και όλους που βοήθησαν για να συλληφθεί και να προφυλακιστεί ο βασανιστής και δολοφόνος της γατούλας».

Ο 23χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελίες ότι περιφερόταν κρατώντας το σφαγμένο ζώο και την αυτοσχέδια λεπίδα που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τη γάτα.

Ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Οργάνωσης Αντικρίση, Δημήτρης Καραμπουρούνης δήλωσε στο InThess.gr:

“Επιτέλους έχει αρχίσει να εφαρμόζεται σιγά-σιγά η νομοθεσία στο χρόνιο πρόβλημα της κακοποίησης αδέσποτων ζώων και όχι μόνο, η χώρα μας αποτελεί κόλαση για οτιδήποτε δεν περπατάει στα δύο πόδια, όμως υπάρχει και η άλλη μεριά των ανθρώπων που ως άλλοι άγγελοι του Παραδείσου ασχολούνται με την προστασία των ζώων.

Δυστυχώς όμως οι διάβολοι, οι κακοποιητές και οι δολοφόνοι ζώων στην Ελλάδα μετριούνται σε χιλιάδες.

Η προφυλάκιση αυτή αυτού του ανθρώπου που προφανώς δεν έστεκε καλά στα μυαλά του, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κυκλοφορούσε με το σφαγμένο ζώο στα χέρια του και ήταν επικίνδυνος όχι μόνο για τα ζώα αλλά φαντάζομαι και για τους ανθρώπους, περνάει το μήνυμα σε όλους αυτούς που καθημερινά και χωρίς τον φόβο του νόμου μέχρι σήμερα, κακοποιούν και θανατώνουν συστηματικά ζώα αδέσποτα ή μη.

Ευελπιστούμε ότι χώρα μας σε 20 χρόνια από τώρα δεν θα έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα αδέσποτων ζώων, αν και μετά λύπης μου το λέω, το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ! Διότι καθημερινά εγκαταλείπονται στους δρόμους εκατοντάδες ζώα, ιδίως σκυλιά τα οποία είναι ανεπιθύμητα διότι κατά πάσα πιθανότητα δεν έκαναν για την χρήση που προοριζόταν.

Θα πρέπει οι έλεγχοι από την Πολιτεία να γίνονται πιο συστηματικοί και σκληροί σε οποιονδήποτε και ιδίως στην επαρχία”.

Κοινοποίησε το