Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζόμενων στα νοσοκομεία

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα 29 και αύριο 30 Νοεμβρίου απεργούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ πανελλαδική στάση εργασίας για την Πέμπτη ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν από εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την διήμερη Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση που γίνεται από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ.

Καλεί τους εργαζόμενους του δημοσίου να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με αιτήματα:

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι τα ακόλουθα

«Διπλασιασμός μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών.
Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
Διπλασιασμός προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα. Μοναδική προϋπόθεση πτυχίο και τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου.
Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας».

Αλίμονο στους ασθενείς που αποτελούν τα πραγματικά θύματα του Συστήματος “Υγείας”, το οποίο στην ουσία έχει “καταρρεύσει” αλλά δίνεται η μάχη της σωτηρίας του, με τα νοσοκομεία να είναι σε κατάσταση “πολεμικής ζώνης”, οι γιατροί να τρέχουν και να μη φτάνουν, την περισσότερη δουλειά να τη βγάζουν μαθητευόμενοι γιατροί στου… “Κασίδα το κεφάλι” και οι νοσοκόμες να μαλώνουν μονίμως μεταξύ τους για το ποιος θα βγάλει τη “λάντζα”, αφού οι περισσότερες που μπήκαν στο χώρο τις προηγούμενες δεκαετίες, να λέμε την αλήθεια μπήκαν με βύσματοποίηση η οποία τις βόλεψε σε μία θέση στο Δημόσιο, αλλά σίγουρα δεν ήταν το όνειρό τους να γίνουν αυτό που έγιναν, με αποτέλεσμα τα νεύρα του προκαλούνται από την αγγαρεία της εργασίας να τα ξεσπούν στους ασθενείς και τους συνοδούς.

Όχι πως δεν υπάρχουν και άνθρωποι στο Εθνικό Σύστημα “Υγείας”, γιατροί, νοσοκόμες καθώς και Διοικητικό προσωπικό των Νοσοκομείων που παράγεΙ σοβαρό έργο και φιλότιμο.

Κοινοποίησε το