Παρενόχληση ξένων δημοσιογράφων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για την ολοένα και πιο σκληρή επιτήρηση, παρενόχληση και εκφοβισμό Αμερικανών και άλλων ξένων δημοσιογράφων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ), συμπεριλαμβανομένων ξένων δημοσιογράφων που καλύπτουν τις καταστροφές και τις απώλειες ζωών που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στο Χενάν.

Η κυβέρνηση της ΛΔΚ ισχυρίζεται ότι καλωσορίζει τα ξένα μέσα ενημέρωσης και υποστηρίζει το έργο τους, αλλά οι ενέργειές της λένε μια διαφορετική ιστορία. Η σκληρή ρητορική του, που προωθήθηκε μέσω των επίσημων κρατικών μέσων ενημέρωσης, προς οποιαδήποτε είδηση ​​θεωρεί ότι είναι επικριτική για τις πολιτικές της ΛΔΚ, έχει προκαλέσει αρνητικό δημόσιο συναίσθημα που οδηγεί σε τεταμένες, προσωπικές αντιπαραθέσεις και παρενόχληση, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής λεκτικής κακοποίησης και απειλών κατά των δημοσιογράφων.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι αρνούνται όλο και περισσότερο τη θεώρηση εισόδου ή παραμονής τους στη ΛΔΚ, περιορίζοντας σοβαρά την ποσότητα και την ποιότητα των ανεξάρτητων αναφορών για σημαντικά ζητήματα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καλεί την ΛΔΚ να ενεργήσει ως υπεύθυνο έθνος ελπίζοντας να καλωσορίσει τα ξένα ΜΜΕ και τον κόσμο για τους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022 και καλεί τους αξιωματούχους της ΛΔΚ να διασφαλίσουν ότι οι δημοσιογράφοι παραμένουν ασφαλείς και ικανοί να αναφέρουν ελεύθερα.

Κοινοποίησε το