Πελοπόννησος: Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ηλεία, Γορτυνία, Ανατολική Μάνη, Αρκαδία και Μεσσηνία για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές.

Επίσης, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν στη γειτονική ορεινή περιοχή της Γορτυνίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

«Μια δύσκολη νύχτα και απόψε. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις να δαμάσουν το φαινόμενο. Συνέχιζε όλη τη νύχτα με αποτέλεσμα κατά περιοχές να έχουμε δυνατές αναζωπυρώσεις» δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης.

Mε το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού στην Ηλεία και τη Γορτυνία δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 313 πυροσβέστες με 101 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Κοινοποίησε το