Περιστέρι: Νέα καταγγελία για θάνατο ασθενή ενώ περίμενε ασθενοφόρο

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μία ακόμα καταγγελία που αφορά το θάνατο ασθενούς ενώ περίμενε το ΕΚΑΒ αυτή τη φορά στο Περιστέρι, ήρθε στη δημοσιότητα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν η οικογένεια ενός 52χρονου γιατρού κάλεσε ασθενοφόρο.

Όπως καταγγέλλει η οικογένεια, στη δεύτερη κλήση που έγινε στο ΕΚΑΒ τους ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Μάλιστα, τους γνωστοποιήθηκε πως δεν μπορούσαν να πάνε τον ασθενή στο Αττικό Νοσοκομείο, παρότι ήταν πολύ κοντά στην οικία του, γιατί δεν εφημέρευε.

Αντίθετα, θα τον πήγαιναν στο Γενικό Κρατικό.Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο καθυστέρησε 47 λεπτά και όταν πήραν τηλέφωνο την οικογένεια του 52χρονου, για να αναφέρουν ότι είναι καθ’ οδόν το ασθενοφόρο, τους ενημέρωσαν ότι τον μετέφεραν με ιδιωτικό μέσο σε ιδιωτική κλινική, εκεί όπου ο 52χρονος κατέληξε.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, σε όλη την Αττική τις νυχτερινές ώρες υπάρχουν μόλις 30 ασθενοφόρα, τα οποία σημειωτέον δεν επιστρέφουν ασθενείς με σοβαρά προβλήματα στο σπίτι τους όπως είναι από τη κείμενη νομοθεσία ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.

Κοινοποίησε το