ΠΟΕΔΗΝ: «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης – Σε αναστολή εργασίας 750 υγειονομικοί

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την άρση του μέτρου της αναστολής εργασίας ζητά η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλοντας ότι αυτό ευθύνεται για την οριακή κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, 750 υγειονομικοί εκ των οποίων 230 με ειδίκευση που μπορούν να στελεχώσουν τις ΜΕΘ, βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Όπως σημειώνει, τα σχέδια για την αναπλήρωση των κενών δεν πραγματοποιήθηκαν με αποτέλεσμα σήμερα τα νοσοκομεία να βρίσκονται στο «κόκκινο» με «λιγότερο του ενός τετάρτου κίνησης ασθενών με κορωνοιό».

Μάλιστα ο κ. Γιαννάκος, επιχειρεί μια σύγκριση των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σήμερα, σε σχέση με εκείνον που νοσηλεύονταν στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Στη κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας τα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της πόλης (Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου) νοσήλευαν σε απλές κλίνες πάνω από 200 ασθενείς με κορωνοιό το καθένα και τώρα νοσηλεύουν περί τους 50 το καθένα», αναφέρει και συνεχίζει:

«Το Νοσοκομείο Αγιος Παύλος είχε μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού και τώρα δεν νοσηλεύει κανένα περιστατικό κορωνοιού. Το Νοσοκομείο Γεννηματάς νοσήλευε περί τους 100 ασθενείς με κορωνοιό και τώρα κανέναν. Το Νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος νοσήλευε πάνω από 60 ασθενείς με κορωνοιό και τώρα κανέναν σε απλές κλίνες. Οι εισαγωγές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία κάθε ημέρα σήμερα είναι περί τους 25 ασθενείς με κορωνοϊό και στη κορύφωση του τρίτου κύματος πάνω από 100 κάθε ημέρα», αναφέρει.

Κοινοποίησε το