Ποιός ήταν ο Αλβανός που σκότωσαν στα Σεπόλια;

ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός στις αρχές από το 2007 ως μέλος της αλβανικής μαφίας ήταν ο 34χρονος που δέχθηκε οχτώ σφαίρες σε κεφάλι και θώρακα και έπεσε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής σε κεντρική καφετέρια στα Σεπόλια.

Άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν το θύμα άλλες τρεις φορές: το 2007, το 2019 και το 2021.

Η πρώτη απόπειρα τον Ιούλιο του 2007 έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Τον Μάιο του 2019, και αφού είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στον Σταθμό Λαρίσης. Τον Φεβρουάριο του 2021 τον πυροβόλησαν στην οδό Μιχαήλ Βόδα.

Το θύμα ήταν βασικό μέλος συμμορίας Αλβανών κακοποιών, η οποία χωρίστηκε σε δύο ομάδες το 2007 και τότε ξέσπασε ο μεταξύ τους «πόλεμος». Αρχικά η πρώτη ομάδα απαριθμούσε εννέα άτομα και η δεύτερη πέντε, όλοι τους υπήκοοι Αλβανίας, αλλά σταδιακά προστέθηκαν και άλλα άτομα. Μέσα σε δύο χρόνια αυτή η βεντέτα έφερε δώδεκα δολοφονίες και δέκα απόπειρες.

Ο 34χρονος είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς στις 25 Φεβρουαρίου 2021 να κινείται με ένα πατίνι φορώντας αλεξίσφαιρο.

Αυτή τη φορά, ο ένοπλος με το καπέλο και τη χειρουργική μάσκα πυροβόλησε εναντίον του οχτώ φορές, ενώ τα πυρά τον πέτυχαν και στο κεφάλι. Οι κινήσεις του δράστη έχουν καταγραφεί από πολλές κάμερες ασφαλείας.

Ο δράστης δεν δίστασε να εκτελέσει το σχέδιό του πριν νυχτώσει σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία στα Σεπόλια. Ενδεικτικό είναι ότι την ώρα της επίθεσης κοντά στο σημείο βρίσκονταν άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ήταν σταθμευμένοι με τις μηχανές τους σε κεντρική πλατεία της περιοχής.

Κοινοποίησε το