Πρόστιμα για τις φωτιές σε Χαλκιδική, Ασβεστοχώρι και Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόστιμο επέβαλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε άνδρα για την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη 8 Αυγούστου, στο Δεβελίκι Χαλκιδικής, στο τρίτο πόδι.

Συγκεκριμένα, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Σταγείρων-Ακάνθου, επέβαλαν το διοικητικό πρόστιμο σε άντρα, ο οποίος προκάλεσε την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, εξαιτίας της εκτέλεσης θερμών εργασιών.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες το πρωί στις 10:28, έκαψε ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα. Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρων, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Ακόμη δύο πρόστιμα επιβλήθηκαν, το ένα για χρήση-καύση ειδών πυροτεχνίας, στο Ασβεστοχώρι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και το άλλο για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, στην περιοχή Σοφούλα Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Πυρκαγιά υπήρξε και στον Ευαγγελισμό του Δήμου Βόλβης σε χορτολιβαδική έκταση, η οποία όμως με την έγκυρη συνδρομή των πυροσβεστών δεν εξαπλώθηκε και έσβησε αμέσως, ενώ πυροσβεστική δύναμη παρέμεινε προληπτικά στο σημείο υπό το φόβο αναζωπύρωσης που το ευτύχημα παρέμεινε μόνο φόβος…

Κοινοποίησε το