Πτήση Ryanair: Έλληνας επιβάτης περιγράφει το θρίλερ

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Για τις δραματικές στιγμές που έζησε στην πτήση-θρίλερ μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ και τον ΑΝΤ1 ο Νίκος Πετάλης, ένας από τους 171 επιβάτες του αεροσκάφους της Ryanair που αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ συνοδεία ενός μαχητικού MIG-29, προκειμένου να συλληφθεί ο 26χρονος αντικαθεστωτικός ακτιβιστής και blogger, Ρόμαν Προτάσεβιτς με εντολή Λουκασένκο.

Ο κ. Πετάλης ανέφερε το αεροσκάφος της Ryanair κινούνταν κανονικά και ότι οι επιβάτες δεν είχαν αντιληφθεί αρχικά ότι κάτι συμβαίνει.

«Δέκα λεπτά πριν το Βίλνιους είδαμε ότι αλλάξαμε κατεύθυνση. Eίπαν ότι πρέπει αναγκαστικά να προσγειωθούμε στο Μινσκ στη Λευκορωσία για περισσότερες λεπτομέρειες θα σας ενημερώσουμε σε λίγο. Ανησυχήσαμε… Στο Μινσκ; Από πού κι ως πού; Δίπλα είμαστε. Δεν ξέραμε τίποτα. Μόλις προσγειωθήκαμε στο Μινσκ ανοίξαμε όλοι το ίντερνετ να μάθουμε τι και πώς», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πετάλης ανέφερε ότι ενημέρωσαν τον πιλότο ότι αν δεν κατεβάσει το αεροπλάνο, θα το ρίξουν. «Όλα έγιναν από τον Πύργο Ελέγχου. Ενημέρωσαν τον πιλότο ότι αν δεν κατεβάσει το αεροπλάνο θα το ρίξουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πετάλης ανέφερε ότι ο Ρομάν Προτασέβιτς (σ.σ. ο δημοσιογράφος που συνελήφθη) είχε τετ α τετ με αεροσυνοδό του αεροπλάνου, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι θα γυρίσουν μάλλον στο Μινσκ και φάνηκε να ταράχθηκε. «Δεν ήξερα ότι ήταν δημοσιογράφος. Τον έψαξαν έξω από το λεωφορείο που μας είχαν κρατημένους εμάς και μετά τον βάλανε μέσα στο λεωφορείο σα να μην τρέχει τίποτε. Μας είχαν 3 ώρες έξω, χωρίς τουαλέτα, χωρίς να μας πουν κάτι, έψαξαν τις βαλίτσες με σκυλιά και ο συγκεκριμένος κύριος (σ.σ. ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς) ήταν δίπλα μας ακριβώς εκεί που ήταν όλοι μαζεμένοι και μετά ήρθαν υψηλόβαθμοι, μάλλον αστυνομικοί ήταν και τον πήρανε»

Κοινοποίησε το

1 σκέψη στο “Πτήση Ryanair: Έλληνας επιβάτης περιγράφει το θρίλερ

Τα σχόλια είναι κλειστά.