Πτολεμαΐδα: Καταγγελία για επίθεση ιερέα σε ΑμΕΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση ιερέα σε ΑμΕΑ, καταγγέλλουν γονείς στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης. Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη, μετά από το απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου.

Πριν από λίγες μέρες, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δυτικής Μακεδονίας, ο ιερέας επιτέθηκε φραστικά σε βάρος ατόμου ΑμεΑ μέσα στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Πτολεμαΐδος, κατά την διάρκεια της τέλεσης μνημόσυνου. Το αποτέλεσμα από την αποτρόπαια πράξη ήταν το παιδί να εγκαταλείψει τρέχοντας την εκκλησία ξεσπώντας σε κλάματα.

Η οικογένεια του παιδιού συγκρατήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην τελετή για να μην απαντήσει στην απρεπή συμπεριφορά του Ιερέα μέσα στον ιερό χώρο της εκκλησίας, ενώ αναμένει να ζητήσει συγνώμη από το παιδί τους αλλά και τους ίδιους. Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια αναμένει την εξέλιξη της υπόθεσης για να δει αν θα κινηθεί διαφορετικά σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίσημη θέση από την Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου.

Ο ιερέας αρνήθηκε να μιλήσει.

Κοινοποίησε το