Πυλαία Θεσσαλονίκης: Την μαχαίρωσε γιατί ζήλευε!

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Απειλητικά μηνύματα για τη ζωή της δεχόταν η 27χρονη Ιωάννα από την γυναίκα που την μαχαίρωσε το απόγευμα της Τετάρτης, έξω από το σπίτι της αδελφής της, στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του θύματος, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, η 25χρονη καθ’ ομολογίαν δράστιδα που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έστελνε διάφορα μηνύματα μέσω των κοινωνικών δικτύων στην 27χρονη αλλά και στους γονείς της, με τα οποία απειλούσε ότι θα την σκοτώσει.

«Μαζέψτε την κόρη σας γιατί θα την σκοτώσω», έγραφε η 25χρονη στους γονείς του θύματος, ενώ στα μηνύματα που έστελνε στην ίδια ανέφερε ότι θα την σκοτώσει, ότι έχει εμμονή και ζήλευε, ότι είναι πιο όμορφη από εκείνη κι αν καταλάβαινε πως έχει επαφές με τον πρώην σύζυγό της, θα κατέστρεφε την ίδια και την οικογένειά της.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος στο protothema.gr, η 27χρονη δέχθηκε απρόκλητη και δολοφονική επίθεση το απόγευμα της Τετάρτης, «από μία γυναίκα ζηλόφθονα η οποία θέλησε να αφαιρέσει τη ζωή της με συντεταγμένη οργάνωση, σχεδιάζοντας το έγκλημα, δίχως να έχει δώσει ραντεβού με το θύμα. Το μόνο που επιδίωκε είναι να στερήσει τη ζωή της και να ικανοποιήσει τα δικά της προσωπικά εμμονικά σύνδρομα από τα οποία διακατέχεται, διότι νόμιζε ότι ο πρώην σύζυγός της θα την παρατούσε για το θύμα, το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην σύζυγό της».

Ο δικηγόρος της 27χρονης, εξήγησε ότι το θύμα δέχθηκε δύο μαχαιριές σε καίρια σημεία της κοιλιακής χώρας, τα τραύματα ήταν βαθιά και κινδύνεψε άμεσα η ζωή της αφού αν τα χτυπήματα είχαν γίνει λίγα εκατοστά πιο δίπλα που βρίσκεται η κεντρική αρτηρία θα μπορούσαν να της είχαν στερήσει τη ζωή. «Δεν είχε καμία αιτία και καμία αφορμή η δράστιδα για να πράξει εναντίον της το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι το τρίτο χτύπημα με το μαχαίρι που βρήκε την 27χρονη στον ώμο, ήταν αυτό που ουσιαστικά της έσωσε τη ζωή, αφού το αιχμηρό αντικείμενο καρφώθηκε στην ωμοπλάτη της με αποτέλεσμα η δράστιδα να μη μπορεί να το βγάλει για να συνεχίσει τις μαχαιριές και δεν είχε άλλο μέσο για να τελέσει και να ολοκληρώσει την ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όπως ξεκαθάρισε στο protothema.gr η 27χρονη Ιωάννα και επανέλαβε σήμερα ο δικηγόρος της, σε καμία περίπτωση δεν είχε ερωτική σχέση με τον πρώην σύζυγο της δράστιδας, αλλά διατηρούσαν μόνο φιλικές σχέσεις.

«Μου είπε να πάω προς το μέρος της και μου έριξε τρεις μαχαιριές»

Όπως περιέγραψε η 27χρονη Ιωάννα στο protothema.gr, μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται, «όλα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν με κάλεσε ο άντρας της αδελφής μου και μου είπε να πάω από το σπίτι τους για να δω τον ανιψιό μου. Ξαφνικά εμφανίστηκε στο δρόμο μου αυτή η γυναίκα και μου είπε να πάω προς το μέρος της για να μιλήσουμε. Εγώ ξεκίνησα να τρέχω, γιατί αισθάνθηκα ότι κάτι θέλει να μου κάνει. Μόλις έφτασα στο σπίτι της αδελφής μου, με πρόλαβε και μου έριξε δύο μαχαιριές στην κοιλιά και μία στον ώμο».

Κοινοποίησε το