Πύρινη “κόλαση” στην Αχαΐα: Εκκενώνονται οικισμοί, κάηκαν πάνω από 20 σπίτια

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζήρια – Εκκενώθηκαν 4 χωριά – Έκλεισε κλείσει η Εθνική οδός – Κλειστή η γέφυρα Ρίο-Αντίρριο στο ρεύμα προς Πάτρα
Στον οικισμό της Ζήριας έφτασαν οι φλόγες της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση μετά τις 13:00 στην Αχαΐα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για καμένα σπίτια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, Γιώργο Ντίνο, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ δήλωσε ότι περισσότερα από 20 σπίτια έγιναν παρανάλωμα του πυρός καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό.

Νωρίτερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης τριών χωριών (Λαμπίρι, Καμάρες και Ζήρια) ενώ λίγο πριν τις 18:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης και του χωριού Λόγγος καθώς πλέον τα πύρινα μέτωπα είναι τρία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πύρινο μέτωπο στο χωριό Λαμπίρι έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα, ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές από το περάσμα τις φωτιάς.

Την ίδια ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά και στη νέα εθνική οδό πααμένουν κλειστές από το ύψος του Δρεπάνου έως τον Ελαιώνα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας έφταασε το απόγευμα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εγκωβισμένοι οδηγοί στην παλαιά εθνική οδό
Στην παλαιά εθνική οδό εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημέρωση από την αστυνομία.

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα. Οι οδηγοί που κινούνται με κατεύθυνση προς την Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στη Ροδοδάφνη Αιγίου, με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας, το νοσοκομείο του Αιγίου και το ΕΚΑΒ να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το thebest.gr ακινητοποιημένα ήταν τα οχήματα στην Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών στο ύψους της φωτιάς. Τα οχήματα κατευθύνονται στην έξοδο 24 από το Δρέπανο. Ελεύθερη η δίοδος στα διόδια για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Κοινοποίησε το