Ροζαλία Ελευθεριάδου “Τα χρώματα της θάλασσας”…

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ας γνωρίσουμε σήμερα μια νέα και σπουδαία δημιουργό την Ροζαλία Ελευθεριάδου.

Η Ροζαλία Ελευθεριάδου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και υποψήφια Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Σαντορίνη, την Ικαρία κ.α. για τη συμμετοχή της στα πολιτιστικά δρώμενα ως μαέστρος σε χορωδίες και σύνολα κρουστών.

Εργάζεται στην εκπαίδευση και παράλληλα συνεχίζει την ερευνητική της δραστηριότητα στον τομέα της μουσικής.

Είναι μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας.

Το πρώτο της προσωπικό βιβλίο (καθώς έχει στο ενεργητικό της την επιμέλεια συλλογικών τόμων ημερίδων και συνεδρίων καθώς και επιστημονικά άρθρα κλπ.) ήταν το «Ταξίδι στον παράδεισο» www.afoikyriakidi.gr/el/taxidi-ston-paradiso , ενώ «Τα χρώματα της θάλασσας» είναι η δεύτερη προσωπική της συγγραφική δουλειά.

Η συλλογή «Τα χρώματα της θάλασσας», ολοκληρώθηκε έπειτα από ένα γεγονός που τη σημάδεψε ανεξίτηλα, την απέλασή της από το τουρκικό κράτος και την απαγόρευση εισόδου της στο μοναδικό μέρος που ήθελε να ταξιδεύει, στην πατρίδα των προγόνων και του ονείρου της, τη Μαύρη Θάλασσα… ή αλλιώς Εύξεινο Πόντο.

Η προσωπική της διαδρομή τα τελευταία δέκα χρόνια που ταξίδευε στον Εύξεινο Πόντο, οι πρωτόγνωρες εμπειρίες καθώς και η οριστική απαγόρευση εισόδου από το τουρκικό κράτος που της επιβλήθηκε τον Ιούλιο του 2021 αποτυπώνονται στη συλλογή με τρόπο μοναδικό, που θα συγκινήσει τον αναγνώστη.

Μία συλλογή που πρέπει να διαβαστεί από όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως καταγωγής.

Μία συλλογή μοναδική και επίκαιρη.

Δείτε την συλλογή εδώ.

Κοινοποίησε το