Ρωσία: Έξι νεκροί και 35 τραυματίες από ουκρανική επίθεσ

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιματηρή επίθεση με drone πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί στη Ρωσία, ενώ από ρωσική επίθεση έμεινε χωρίς ρεύμα παροδικά ολόκληρη περιοχή στην Ουκρανία.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 άλλοι τραυματίστηκαν σε ουκρανική επίθεση με drones εναντίον της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία και γίνεται συχνά στόχος πυρών από τις ουκρανικές δυνάμεις, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

«Δύο μικρά φορτηγάκια (…) που μετέφεραν ανθρώπους στην εργασία τους και ένα αυτοκίνητο έγιναν στόχος του ουκρανικού στρατού με drones- καμικάζι», διευκρίνισε στο Telegram.

«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν» και «35 άλλοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά που έχουν υποστεί επιπόλαια τραύματα», πρόσθεσε ο Γκλαντκόφ.

Σε μία άλλη εξέλιξη ρωσική επίθεση με drones μιας κατεύθυνσης προκάλεσε προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της βορειοανατολικής ουκρανικής περιφέρειας Σούμι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα του Πάσχα (6/5), λίγη ώρα αφού το Κίεβο ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 12 από τα 13 ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα εναέρια οχήματα-καμικάζι που εξαπολύθηκαν κατ’ αυτή τη νύχτα.

«Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις πληγείσες κοινότητες και τμήματα της πόλης Σούμι», ανέφερε μέσω Telegram η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας.

Την Κυριακή του Πάσχα των Ορθοδόξων στην Ουκρανία και στη Ρωσία, ρωσικές επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, 88χρονη γυναίκα σε χωριό στην περιφέρεια Χάρκοβο (βορειοανατολικά) και δυο κατοίκους της Πόκροβσκ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ.

Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 15 σε ρίψη βομβών.

Κοινοποίησε το