Ρωσία: Η πυροδότηση βόμβας σε σχολείο από έφηβο και ο σωσίας του Πούτιν

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Δεκαοκτάχρονος απόφοιτος ορθόδοξου σχολείου στην πόλη Σερπούχοβ της Ρωσίας πυροδότησε τη βόμβα που έφερε μέσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και τουλάχιστον ακόμη ένας 15χρονος, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της περιφέρειας της Μόσχας.

Οι επιθέσεις με βόμβες και τα περιστατικά ένοπλων επιθέσεων στα σχολεία ήταν σπάνια στη Ρωσία, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί, ωθώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

«Σήμερα στις 08:24 τοπική ώρα (07:24 ώρα Ελλάδας), ένας 18χρονος απόφοιτος του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος εισήλθε στον χώρο του ορθόδοξου σχολείου που βρίσκεται δίπλα στο μοναστήρι Βλαντίτσνι Βεντένσκι στην πόλη Σερπούχοφ και πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε», εξήγησε το υπουργείο Εσωτερικών της περιφέρειας της Μόσχας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τραυματίστηκαν ο δράστης κι ένας 15χρονος. Η αστυνομία απομάκρυνε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από το σχολείο, σημείωσε το υπουργείο, ενώ πρόσθεσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων «διευκρινίζεται».

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ria Novosti, Tass και Interfax μετέδωσαν ότι έως και επτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές τις οποίες δεν κατονομάζουν. Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Αντρέι Βορομπίοφ, «γιατροί έχουν αναλάβει τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί και δεν απειλείται η ζωή τους».

Ο σωσίας του Πούτιν.

Εάν παρατηρήσετε καλά την φωτογραφία σε αυτό το άρθρο, θα δείτε ότι ο αστυνομικός επάνω αριστερά μοιάζει υπερβολικά με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν!

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ο σωσίας του Πούτιν στη σκηνή του εγκλήματος!

Κοινοποίησε το