Σάμος: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά

Uncategorized

Την επιστράτευση και δυνάμεων του στρατού προχώρησαν προκειμένου να τεθεί η υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στη Σάμο που εκτείνεται σε τρία μέτωπα και συγκεκριμένα σε Βουρλιώτες, Τρίστρατο Κοκκαρίου και Ρόγκια Μυτιληνιών.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα μηχανήματα του μηχανικού θα ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες ενώ υδροφόρα οχήματα, λεωφορεία για μεταφορά προσωπικού του ΠΣ, βυτιοφόρα οχήματα για τον ανεφοδιασμό των εναέριων και επίγειων μέσων πυρόσβεσης. η τοπική στρατιωτική διοίκηση έχει αναλάβει την υποστήριξη από πλευράς θεμάτων διαβίωσης (σίτιση, διαμονή) όλων των τμημάτων της πυροσβεστικής που μεταφέρονται στη Σάμο από άλλες περιοχές της χώρας.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε και πάλι η επιχείρηση περιορισμού των τριών μετώπων από τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 6 πυροσβεστικά ελικόπτερα και πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη ανάμεσά τους και το θηριώδες bεrιev-200. Συνολικά για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν αυτήν την ώρα 120 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 7 πεζοπόρες ομάδες από εθελοντές πυροσβέστες.

Η νύχτα της Πέμπτης ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές που μέχρι τα ξημερώματα προσπαθούσαν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας της κατάστασης είναι ότι οι κάτοικοι των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιοί και Μαυρατζαίοι, έλαβαν ειδοποίηση από το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα.

Κοινοποίησε το