Σίνδος: “Μαύρη” ζώνη για τα αδέσποτα – Αδιαφορία και εγκατάλειψη

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο κενό φαίνεται πως πέφτουν οι εκκλήσεις των φιλόζωων του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το έγκυρο ειδησεογραφικό site politispress ύπάρχουν εκατοντάδες αδέσποτα, λένε οι φιλόζωοι της περιοχής, ιδίως στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης της Σίνδου, όμως όπως καταγγέλλουν υπάρχει αδιαφορία από την πλευρά του Δήμου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει προγράμματα για τα αδέσποτα με βάση όσα καταγγέλλει η φιλοζωική Άριελ.

Οι φιλόζωοι από την μεριά τους καταγγέλλουν το Δήμο πως αναβάλλει συνεχώς την δημιουργία ειδικών σημείων ταΐσματος των ζώων με ταΐστρες στα χωριά που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από μέλη της Διοίκησης του Δήμου ακόμη και για τις ήδη τοποθετημένες.

Στα αιτήματα της φιλοζωικής και των φιλόζωων είναι δημιουργία καταφυγίου μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, δημιουργία Δημοτικού κτηνιατρείου και στην περίπτωση που δεν δημιουργηθεί δημοτικό κτηνιατρείο, ζητούν ο Δήμος να έχει ενεργές συνεχόμενες συμβάσεις με κτηνιάτρους και περισυλλογέα.

Παράλληλα οι  φιλόζωοι ζητούν να υπάρχει σε μόνιμη βάση όπως οφείλεται από το Νόμο η ελάχιστη παροχή ζωοτροφών για τη σίτιση των αδέσποτων.

Τέλος οι φιλόζωοι καταγγέλλουν τον Δήμο για την μη περισυλλογή των νεκρών ζώων κατά τα απογεύματα και τις αργίες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και για την μη αποπληρωμή των εξόδων περίθαλψης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες κτηνιάτρους κατά την  περίοδο ο δήμος δεν είχε ενεργό πρόγραμμα για τα αδέσποτα.

Δείτε το αρχικό άρθρο εδώ

Κοινοποίησε το