Σαλμάν Ρούσντι: Διασωληνωμένος μετά τη δολοφονική επίθεση – Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται διασωληνωμένος, κινδυνεύοντας να χάσει την όραση από το ένα του μάτι χωρίς να μπορεί να μιλήσει μετά την επίθεση που υπέστη με μαχαίρι χθες Παρασκευή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.

«Τα νέα δεν είναι καλά. Ο Σαλμάν μάλλον θα χάσει την όραση στο ένα του μάτι· τα νεύρα στο χέρι του κόπηκαν· και το ήπαρ του τρυπήθηκε από μαχαιριά και έχει υποστεί ζημιά», ανέφερε ο λογοτεχνικός πράκτοράς του, Άντριου Γουάιλι, σε γραπτή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, η αστυνομία της Νέας Υόρκης ταυτοποίησε τον δράστη. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον 24χρονο Χάντι Ματάρ, κάτοικο Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ο δράστης όρμησε στη σκηνή την ώρα που ο Ρούσντι ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Ιδρύματος Τσοτόκουα και μαχαίρωσε στον λαιμό τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο πάτωμα. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από παρευρισκόμενους, προτού συλληφθεί από αστυνομικούς, διευκρινίστηκε.

Βίντεο δείχνουν πλήθος κόσμου, αμέσως μετά την επίθεση, να σπεύδει στην σκηνή προκειμένου να βοηθήσουν τον βραβευμένο συγγραφέα.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή της επίθεσης:

Κοινοποίησε το