Σαουδική Αραβία: Σπα για καμήλες που παίρνουν μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ένα «ξενοδοχείο» που στοιχίζει μόλις 100 ευρώ τη βραδιά και δέχεται μια πολύ ιδιαίτερη πελατεία: στη μέση της σαουδαραβικής ερήμου, ένας προσωρινός καταυλισμός προσφέρει ανάπαυση και περιποίηση σε διαγωνιζόμενες καμήλες, ένα ζώο που τιμάται ιδιαίτερα στο πλούσιο βασίλειο του Κόλπου.

Στη Ρούμα, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ριάντ, η καμήλα του Ομάιρ αλ Καχτάνι δικαιούνταν επί δύο εβδομάδες πλύσιμο, κούρεμα, θέρμανση, ακόμη και ζεστό γάλα, στην καρδιά μιας ατελείωτης έκτασης κόκκινης άμμου.

Το κέντρο αυτό άνοιξε τις πύλες του στο πλαίσιο του περίφημου φεστιβάλ καμηλών του βασιλιά Σαλμάν μπεν Αμπντελαζίζ Αλ Σαούντ, που διεξάγεται την περίοδο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου. Στις νικήτριες του διαγωνισμού ομορφιάς καμηλών απονέμονται βραβεία συνολικής αξίας περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι πολύ άνετο. Η καμήλα μου δέχεται περιποίηση και παρακολουθείται τακτικά από γιατρούς», είπε ικανοποιημένος ο αλ Καχτάνι, ένας 51χρονος επιχειρηματίας από το Ριάντ. Συνολικά, η διαμονή του ίδιου και της καμήλας του θα του στοιχίσει 140.000-190.000 ευρώ.

Ο Ομάιρ αλ Καχτάνι, που ασχολείται με τις καμήλες εδώ και χρόνια, θυμάται καλά την εποχή που οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ έστηναν τέντες και ασχολούνταν οι ίδιοι με τα ζώα τους.

Κοινοποίησε το

1 σκέψη στο “Σαουδική Αραβία: Σπα για καμήλες που παίρνουν μέρος σε διαγωνισμό ομορφιάς

Τα σχόλια είναι κλειστά.