Σε «κατ’ οίκον κράτηση» ο πρίγκιπας Χάμζα της Ιορδανίας – Τι καταγγέλλει ο ίδιος σε βίντεο

ΚΟΣΜΟΣ

Σε «κατ’ οίκον κράτηση» υποστηρίζει ότι έχει τεθεί ο άλλοτε πρίγκιπας διάδοχος της Ιορδανίας Χάμζα σε μια προσπάθεια του χασεμιτικού βασιλείου να απομονώσει τους επικριτές του, με τον ίδιο να διεψεύσδει ότι συνωμοτούσε ενανατίον «της ασφάλειας και της σταθερότητας» του.

Σε βίντεο που έστειλε στο BBC δικηγόρος του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου ως το 2004, ο Χάμζα δηλώνει ότι ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου πήγε το πρωί στην κατοικία του και τον ενημέρωσε ότι «δεν του επιτρέπεται να βγαίνει έξω» και να επικοινωνεί με άλλους ή να συναντάται μαζί τους.

Διαβεβαίωσε ότι δεν πήρε μέρος σε καμία συνωμοσία και τόνισε ότι «δεν είναι υπεύθυνος για την επιδείνωση της διακυβέρνησης, της διαφθοράς και της ανικανότητας» των αρχών στη χώρα του.

Το επίσημο ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων PETRA μετέδωσε χθες Σάββατο ότι συνελήφθησαν διάφορα πρόσωπα, ανάμεσά τους πρώην κορυφαίος σύμβουλος του βασιλιά Αμπντάλα Β΄.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, ο επικεφαλής του ιορδανικού επιτελείου, ο στρατηγός Γιούσεφ Χουνέιτι, διέψευσε ότι ο πρώην πρίγκιπας διάδοχος έχει συλληφθεί.

Δείτε το βίντεο εδώ

Κοινοποίησε το