Στέλιος Αγγελούδης – Είμαστε έτοιμοι για όσα χρειάζεται η Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα νίκης και δημιουργικής ανατροπής έστειλε το βράδυ της Δευτέρας (2/10) από το κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Στην κεντρική προεκλογική του ομιλία ο επικεφαλής της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» τόνισε τον ανεξάρτητο, αδέσμευτο και υπερκομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού του: «Εμείς αισθανόμαστε δυνατοί γιατί έχουμε το χρίσμα της πόλης» είπε, «δεν ζητήσαμε από κανένα κόμμα, καμμιά βοήθεια στο πλαίσιο της προεκλογικής διαδικασίας. Οι κομματικές βοήθειες για εμάς είναι ευπρόσδεκτες στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων για την πόλη. Πήραμε το ρίσκο να μη σταθούμε με κομματικά δεκανίκια απέναντι στους ανθρώπους της υπέροχης αυτής πόλης και να τεθούμε στην αυστηρή κρίση τους χωρίς παραμορφωτικούς φακούς και βοηθήματα.  Τώρα γιατί ο κ. Ζέρβας που κατήγγειλε τα κομματικά χρίσματα κρύβεται σήμερα πίσω από τη Νέα Δημοκρατία ή γιατί ο άλλος, κατά δήλωση του ανεξάρτητος, ο κ. Πέγκας, διεκδίκησε και έχει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ο καθένας αντιλαμβάνεται τις σκοπιμότητες» υπογράμμισε. «Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί πλέον να επαφίεται στη κομματική φιλανθρωπία των κυβερνήσεων. Αυτό έκανε και κάνει ο κ. Ζέρβας. Μιλάει όταν δεν ενοχλεί την κυβέρνηση και σωπαίνει όταν τα συμφέροντα της πόλης συγκρούονται με αυτά της κεντρικής εξουσίας. Γιατί θέλει το χρίσμα για να νοιώθει δυνατός. Και για αυτό έχει επιλέξει βολικό αντίπαλο, τον κύριο Πέγκα του ΣΥΡΙΖΑ, για να κερδίσει στο δεύτερο γύρο», επισήμανε.

Ο κ. Αγγελούδης άσκησε κριτική στη διοίκηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας την ανακολουθία των όσων υποσχόταν με τα όσα έπραξε: «Σας θυμόμαστε το 2019, να απαξιώνετε τα κομματικά χρίσματα, να μιλάτε για «πουκάμισα αδειανά». Τέσσερα χρόνια μετά σας είδαμε να παρακαλάτε για το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος.

Το Μάιο του 2019 υποσχόσασταν πως η πόλη μέσα σε ένα χρόνο θα είναι καθαρή. Σήμερα ζητάτε να κάνουμε υπομονή ακόμη 18 μήνες, για να καθαρίσετε την πόλη… Το 2019 δίνατε υποσχέσεις για τη νέα Παραλία, πως θα εξελιχθεί σε τοπόσημο της πόλης. Τι κάνατε; Απολύτως τίποτα. Αφήσατε το στολίδι μας να ρημάξει. Για το Πράσινο και το δημόσιο χώρο, ο ίδιος λέγατε πως οι ελεύθεροι χώροι στη Θεσσαλονίκη είναι ανεπαρκείς, με ελάχιστη βλάστηση. Τι κάνατε για να αλλάξει; Προχωρήσατε σε μαζικές κοπές δέντρων, εν πολλοίς αναιτιολόγητες. Για το Κυκλοφοριακό, φέρατε τα περίφημα λεωφορεία από τη Λειψία. Λεωφορεία που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη των 40ο C το καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό. Λεωφορεία που τα περισσότερα από αυτά κάθονται στα αμαξοστάσια… Να μιλήσουμε για την πολύπαθη πλατεία Ελευθερίας; Εκεί είναι που ξεπεράσατε και τον εαυτό σας.. Γιατί με τα ψέματα σας, προσβάλετε τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα δήθεν έργα του απερχόμενου δημάρχου. Ενός ανθρώπου που συνεχίζει ακόμη να μας εμπαίζει, επιμένοντας πως έχει υλοποιήσει το 70% των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Η αλήθεια είναι, ότι 70% είναι όσοι σας δείχνουν την πόρτα της εξόδου κύριε Ζέρβα», κατέληξε.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αποχώρηση υποψηφίου συμβούλου από το συνδυασμό του κ. Ζέρβα, ο κ. Αγγελούδης σημείωσε: «Αντί να κουνάτε το δάχτυλο και να επινοείτε φανταστικούς εχθρούς δώστε πρώτα απαντήσεις σε αυτά που σας καταλογίζουν οι υποψήφιοι σας: Αυτοί που μέχρι χθες ήταν στο συνδυασμό σας και σήμερα δεν είναι, μιλώντας για κόκκινες γραμμές και θέματα ηθικής, για τα οποία δεν είχατε να πείτε ούτε λέξη…»

Απαντώντας στα όσα ανέφερε προ ημερών ο δήμαρχος της πόλης στη δική του κεντρική ομιλία περί «συμφερόντων» και δεσμεύσεων», ο κ. Αγγελούδης ήταν σαφής: Πάει πολύ κύριε Ζέρβα να μιλάτε εσείς για συμφέροντα. Εμείς ασχολούμαστε μόνο με το συμφέρον της Θεσσαλονίκης, εσείς έχετε στραμμένο το βλέμμα σας προς την Αθήνα, μπερδεύετε τον Θερμαϊκό με τον Αργοσαρωνικό…»

Αναπτύσσοντας πτυχές του προγράμματος του για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης ο κ. Αγγελούδης μίλησε για την καθιέρωση του «Επόπτη της γειτονιάς», που θα καταγράφει κάθε πρόβλημα στην καθαριότητα και στο δημόσιο χώρο, τον ανασχεδιασμό του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων και κατανομής των δημοτικών, την κατασκευή των 3 πρώτων Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης,  τη δημιουργία 1000 νέων θέσεων στάθμευσης κάθε χρόνο, την ενίσχυση της παρουσίας του δήμου με υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής σε κάθε Δημοτικό διαμέρισμα, το σχεδιασμό ειδικού προγράμματος υποδοχής και διευκόλυνσης της εγκατάστασης νέων νοικοκυριών με κίνητρα και ειδικές παροχές για τα πρώτα τρία χρόνια, την πλήρη ανασυγκρότηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ», την κατασκευή πέντε νέων παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών, τη συγκρότηση κινητής μονάδας περισυλλογής και παροχής απλής ιατρικής φροντίδας σε αδέσποτα ζώα, ίδρυση δημοτικού Κτηνιατρείου κ.α.

Κοινοποίησε το