Σταυρός Θεσσαλονίκης: Μεταμόρφωση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μετά την παρέμβαση του InThess.gr

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 2 Αυγούστου 2021 ο Αρχισυντάκτης μας Δημήτρης Καραμπουρούνης επισκέφθηκε με την εκπομπή “Επί τόπου” τον Σταυρό Θεσσαλονίκης για να καταγράψει τα πολλά προβλήματα της περιοχής, το χειρότερο από αυτά ήταν η κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ένα μικρό παρεκκλήσι στην Δυτική παραλία του Σταυρού, οι εικόνες που αντίκρισε το συνεργείο του InThess.gr ήταν απίστευτες.

Ο Ιερός Ναός επί χρόνια ολόκληρα, με βάση τις μαρτυρίες των κατοίκων αλλά και παλαιότερες φωτογραφίες από το σημείο, λειτουργούσε για ιερόσυλους λουόμενους ως τουαλέτα, δεν δίστασαν οι ιερόσυλοι να αφοδεύσουν ακόμη και πάνω στην Αγία Τράπεζα!!!

Η δημοσιοποίηση των αθλίων αυτών εικόνων ήτανε άμεση και από ότι φαίνεται μετά την κατακραυγή του κόσμου άμεση ήτανε και η παρέμβαση των αρμοδίων ώστε να δοθεί επιτέλους μία λύση μετά από χρόνια, στην συνεχή βεβήλωση του Ιερού αυτού χώρου.

Ο Δημήτρης Καραμπουρούνης επισκέφτηκε στις 29 Αυγούστου 2021 ξανά το Ιερό Παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και έκπληκτος διαπίστωσε ότι επιτέλους κάποιοι θυμήθηκαν πως υπάρχει ή τους το θυμήσαμε…

Οι αρμόδιοι προχώρησαν σε άμεσο καθαρισμό και εσωτερικά και εξωτερικά του ναού, σε Καθαγιασμό του Ιερού Παρεκκλησίου, αλλά και στην τοποθέτηση μέτρων ασφαλείας όπως λουκέτα, φώτα LED καθώς και τοποθέτηση ξύλινου φράχτη και πλέγματος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την σημερινή κατάσταση του Ιερού Παρεκκλησίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος…

Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που για ακόμη μία φορά χρησιμοποίησαμε την δύναμη του Τύπου για το κοινό καλό και για την αφύπνιση των αρμοδίων.

Κοινοποίησε το