Στη Γλασκώβη ο Μητσοτάκης: Πώς θα γίνει η Ελλάδα κόμβος μεταφοράς πράσινης ενέργειας

ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Για τη Γλασκώβη αναχωρεί σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για να λάβει μέρος στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Kλιματική Aλλαγή (COP26).

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί μεταξύ σημαντικών ηγετών από τις περισσότερες χώρες του κόσμου που συμμετέχουν στη Διάσκεψη (COP26) όπως ο Τζο Μπάιντεν, η Άνγκελα Μέρκελ, ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Μάριο Ντράγκι, ο Πέδρο Σάντσεθ, και ο Τζάστιν Πιέρ Τζέιμς Τριντό.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στη διάρκεια της παρέμβασής του, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα της πράσινης μετάβασης που εφαρμόζει και σε αυτά που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα θα τονίσει τους στόχους απολιγνιτοποίησης, τη μεγάλη αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ενέργειας και τους νέους φιλόδοξους στόχους που θέτουμε μεταξύ των οποίων και τα ενάλια αιολικά πάρκα, τα «πράσινα» νησιά και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζουμε εκεί, την πρωτοβουλία για «πράσινη» ναυτιλία και την προστασία των οικοσυστημάτων καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει επίσης το σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία, την οποία επισκέπτονταν τακτικά την προεκλογίκη περίοδο.

Κοινοποίησε το