Στη Θεσσαλονίκη άνοιξε ένα… Γατόφιλο καφέ!

GOSSIP ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ζωάκια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σκεφτείτε πως πίνετε τον καφέ σας παρέα με πολλά γατάκια να τριγυρνούν ανάμεσά σας αποζητώντας ένα χάδι. Αν η εικόνα αυτή σας «ταξιδεύει» τότε σίγουρα συγκαταλέγεστε στους υποψήφιους πελάτες ενός cat cafe!

«Στην Ελλάδα -τουλάχιστον προς το παρόν- δεν υπάρχει νομοθεσία για να μπορεί κάποιος να κάνει επίσημα αυτό που στο εξωτερικό, τα τελευταία 10 χρόνια λέγεται cat cafe», εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βίκυ Ταρνανά, ιδιοκτήτρια ενός καφέ στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερα φιλοζωική στάση αφού απαρτίζεται από 13 εθελόντριες που φροντίζουν για τη σίτιση, την περίθαλψη, τη στείρωση και την υιοθεσία των αδέσποτων γατιών της γειτονιάς.

Καθώς δεν υπάρχει -προς το παρόν- η δυνατότητα για άδεια cat cafe, ο χώρος αυτός στην Άνω Πόλη περιορίζεται στον τίτλο του pet friendly- κυρίως …cat friendly αφού δεκάδες πατουσάκια κυκλοφορούν στον εξωτερικό του χώρο. «Δεν είμαστε cat cafe, εμείς απλώς είμαστε ένας χώρος που έτυχε να είμαστε σε μια γειτονιά που έχει πάρα πολλές γατούλες και έτυχε να είμαστε ζωόφιλοι», σημειώνει η κ. Ταρνανά και εξηγεί πως καθώς δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για cat cafe «…γι’ αυτό φυσικά δεν θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε εμπορικά, ούτε με trademark, ούτε με κάποιου άλλου είδους τοποθέτηση όπως κάνουν στο εξωτερικό, γιατί για εμάς είναι ουσιαστικά μια παράπλευρη εθελοντική απασχόληση».«Όλα ξεκίνησαν πριν από 3,5-4 χρόνια, όταν γνωρίσαμε τον Ζυμαρούλη, που ήταν ένα αξιαγάπητο μικρό γατί, με το οποίο, όπως και με τα τρία αδελφάκια του, δεθήκαμε πολύ. Κάπως έτσι ξεκίνησε το “domino effect”… Δεν ήταν μια συνειδητή επιχειρηματική δραστηριότητα. Εμείς, λόγω αυτής της συγκυρίας, βρεθήκαμε μέσα σε τρία χρόνια να προσελκύουμε ένα γατόφιλο κοινό όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά από όλη την Ελλάδα, γεγονός που ήταν μια υπέροχη θετική έκπληξη, κάτι πολύ συγκινητικό» ανέφερε ή κ. Ταρνανά.

Φυσικά, στην “προηγμένη” ελληνική νομοθεσία, δεν υφίσταται ούτε λόγος για ζώα εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, άσχετα αν πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την παρουσία ζώων εντός τέτοιων καταστημάτων που σε πολλές περιπτώσεις την αποζητούν κι όλας!

Εκτός βέβαια εάν είσαι σαπιοκοιλιάς με μπλούζα της Πολιτικής Προστασίας, ψευτοηλεκτρολόγος και κομματόσκυλο και ο άδειος σου εγκέφαλος έχει ως χόμπι να χτυπάει γάτες και μετά να γελάς μόνος σαν κλασικός χαζός που είσαι…

Κοινοποίησε το