Συνάντηση Νίκου Φίλη με τους εκπροσώπους των ΠΕΚΙΔΕ και ΠΕΔΕΙΓ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη Δευτέρα, 24.04.2023, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διδασκόντων και Εξεταστών Ιταλικής Γλώσσας (Π.Ε.Δ.Ε.Ι.Γ.) κύριος Νικόλαος Μάρκου και η Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Ιταλικής Φιλολογίας κλάδου ΠΕ 34 υπηρετούντων στη Δημόσια Εκπαίδευση (Π.Ε.Κ.Ι.Δ.Ε.) κυρία Ελένη Γεωργιάδου, είχαν συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Παιδείας, νυν βουλευτή και Υπεύθυνο για τα θέματα Παιδείας και Μορφωτικών υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκο Φίλη. Με σύμπλευση θέσεων, τα δύο σωματεία καθηγητών ιταλικής γλώσσας έθεσαν τα αιτήματα του κλάδου και κατέθεσαν σχετικό κοινό υπόμνημα.

Ο κ. Νίκος Φίλης, όντας ήδη πλήρως ενημερωμένος για τα ζητήματα που τέθηκαν, άκουσε προσεκτικά όλα τα αιτήματα και των δύο Συλλόγων και δεσμεύτηκε ρητά για λελογισμένη αύξηση θέσεων του κλάδου ΠΕ34 με την κατανομή νέων θέσεων στον διαγωνισμό εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ.

Οι δύο Ενώσεις χαιρετίζουν την εν λόγω για πρώτη φορά ρητή πολιτική δέσμευση και, έχοντας ως στόχο τη στήριξη και προώθηση της διδασκαλίας της Ιταλικής στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και να συμπορεύονται όπου αυτό είναι εφικτό για την υλοποίησή του.

Κοινοποίησε το