Συνάντηση του ανεξάρτητου υποψ. Περιφερειάρχη ΚΜ κ. Βασίλη Ρόκου με τον πρώην προσωπικό φρουρό του αείμνηστου εθνάρχη Κ.Καραμανλή, κ. Γκρίτζαλη Σούλη

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Ρόκος συναντήθηκε τον καλό του φίλο κ. Γκρίτζαλη Σούλη, ο οποίος υπηρέτησε στην προσωπική φρουρά του αείμνηστου εθνάρχη, προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Ρόκος μεταξύ άλλων συζήτησε με τον κ. Γκριτζάλη για το μεγάλο έργο που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άφησε πίσω του ένα τεράστιο έργο.

Ας θυμηθούμε ότι ως Υπουργός Δημοσίων Έργων συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, στην εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και στον εξηλεκτρισμό της ελληνικής υπαίθρου.

Ως βορειοελλαδίτης, ο Καραμανλής έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την Θεσσαλονίκη και δικά του έργα αποτέλεσαν ο εκσυγχρονισμός των δρόμων προς αεροδρόμιο, Περαία, Μηχανιώνα, η κατασκευή της νέας παραλίας, έργα βελτίωσης στο λιμάνι, η σύσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κτλ. Το 1979 υπέγραψε την Συμφωνία Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Για τον αείμνηστο εθνάρχη, ο πολιτισμός είχε βαρυσήμαντη θέση στην πολιτική του φιλοσοφία. «Τα έθνη τοποθετούνται στην Ιστορία, κυρίως με τις πολιτιστικές τους επιδόσεις», υπογράμμιζε ο Μακεδόνας πολιτικός. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας, τοποθετούνται η Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών, η δημιουργία και η ανάπλαση θεάτρων όπως το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης, καθώς και των αρχαίων θεάτρων της Δωδώνης και των Φιλίππων κα. Δεδομένη υπήρξε η αγάπη, ο σεβασμός και ο θαυμασμός του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Δείγμα αυτού του θαυμασμού του ήταν και η ανάδειξη των Δελφών ως πολιτιστικής εστίας της Ευρώπης.», ανέφερε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Ρόκος.

Κοινοποίησε το